Közösség

Vélemény:

79 A mandalóri és Grogu

(2026)

Remek történet

Yosihiro   2026.05.24 18:58
2

Spoilerveszély!!! Sajnos ki kell tegyem ezt a jelzést, mert hát ugyan a tartalom is sok mindent elárul, de sok olyan ember van, aki egy leírásból nem akarja megtudni, mi is történik a filmben, bár a tartalomban ott van. Azt hiszem, nem kell részleteznem, hogy ismét egy ikonikus részt kaptunk a Star Wars-univerzumból, és most Mandalori és Grogu adják hozzá a magukét. Nekem legjobban a történet tetszett. Volt benne valami megnyugtató, szinte nem is izgalmas, de mégis pörgős. Talán kiszámítható, de mégis a kapott látvány és az összhatás fenomenális. Mindez azért van, mert a történet mélysége, erőssége talán nem is a szereplőkben van, hanem abban, hogy a kapott kép, hang, vizualizáció egyben egy olyan csomag, ami egyedi. Nem akarok itt kiemelni semmit, mert nincs értelme; szerintem látni kell, és kicsit a Star Wars-kultusz köntösébe bújni, érezni az ízét, kóstolgatni az újdonságokat és felvenni a ritmust. Ezek mind megvannak, és közben kapunk akciót, látványt, jó történetet és a főhősöket, akikért azért lehet picit izgulni is. Valahogy azt éreztem, nem akarnak főgonoszt ebbe a moziba, és ez így is lett. Egy szerethető, néhol jó humorral megspékelve visznek minden szálat és képkockát. Talán az egyszerűségében van a sikere, és nem kell hozzá semmi komoly felhajtás; akkor is megy ez magától. Nálam a klasszikus filmek közé került, ezért megkapja az öt csillagot. Csak bátran tekintsétek meg; szerintem remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi