2025.07.06 20:59 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 115x
1

Nem lett jó!

Miért lett szerintem gyenge ez a teljesen "felhype-olt" film? Logikai hibák sorozata, értelmetlen jelenetek, papírvékony, semmire sem való karakterek sorozata, és gore, slasher nélküli "horror" jelenetek tömkelege.

Középkori állapotok 28 év után? Íjjal "baromkodó" bennszülöttek? Hát nem is értem... Senki nem próbált megszökni, sehonnan nem kapnak modern eszközöket?

Nem lett jó!

A CGI tűrhető, igaz szinte semmi nem volt belőle, de így jó 4-5 órával a film megtekintése után még mindig azon töprengek, hogy mit is láttam. Egy sablonos, klisés, egysíkú és kissé idétlen "túlélő-mozit". De egyetlen egy szegmense sem tetszett...

A színészek, mint Isla (Jodie Comer), a férje, Jamie (Aaron Taylor-Johnson) és a doki, Dr. Kelson (Ralph Fiennes) is csak hozták a kötelezőt, semmi extra. Danny Boyle a rendező, aki a franchise első részét, a 28 Days Later (28 nappal később) című filmet is készítette (és milyen zseniálisan).

Adtak egy nagyon gyenge alapötletet, hogy a gyerekeket be kell avatni a "vadászatba", ez is nagyon unalmasra sikerült, majd a gyerek, Isla és Jamie fia rájön, hogy apja nem is annyira családbarát, mint mutatja, és a teljesen "bepörgött" Spike (Alfie Williams) és nagyon beteg anyja elindulnak vissza "zombiföldre".

Itt aztán ugyanolyan ritmustalan, hangulattalan dolgokkal folytatódik a mozi... Találkoznak a biciklis postásnak készülő svéd sráccal, Erikkel (hú, de izgalmas infó) (Edvin Ryding), aki hamar ki is száll a játékból, hiszen elkapja egy alfa.

De előtte megmutatja a mobiltelefont Spike-nak, aki úgy nagyjából lesz*rja, pedig még életében nem látott olyat. Na de mindegy is, ez csak egy kis mementó, ami miatt (sem) volt sikeres a mozifilm.

Olyan se eleje, se vége film, aminek remélem, nem lesz több folytatása. Egy horrorfilm, ami nem lett az. Egy olyan film, ami nem tudta kinőni a gyerekbetegségeit, és nem tudta túlszárnyalni két előző részét. Az IMDb-n 54 ezer vélemény után 7,1/10-es, a TMDB-n 501 értékelés után 72%. Nálam ez mindössze 40%. Sajnos megszerettem valahogy a tartalommal, látvánnyal bíró horrormozikat. Ez közelről sem volt az.

horror | thriller

Csaknem harminc év telt el azóta, hogy a Rage vírus kijutott egy biológiai fegyverek laboratóriumából. Bár a terület továbbra is szigorú karantén alatt áll, néhány túlélő... több»

1