Közösség

Vélemény:

59 Ilyen apróságok

(2024)

Ilyen apróságok

Kittikee   2025.08.08 18:03
0

Ez most nagyon hazavágott lelkileg... aztamindenit! Ez csak a saját véleményem, de én sosem tartottam kedves, őszinte, bűbájos embereknek sem az apácákat, sem az érsekeket, papokat stb., stb. Nem egy olyan film készült már el ilyen és hasonló témakörben, amelyek megtekintése mély felháborodást keltett bennem, és konkrétan az ember szíve, lelke összetörik ezen mocskos "szent" emberek tettei miatt. Eme alkotásban nemhogy bőven elég a főszereplő férfinak feldolgozni a gyerekkori traumáit, de felnőttként ismét lelkileg megterhelődik az adott zárdában folyó tapasztalásoktól... Nagyon lassú építkezésű cselekménysor, de végig ott tartja a nézőben a feszültség érzetét, hogy mikor történik már valami, miközben végig tudjuk, hogy valami nagyon nem stimmel, és hamarosan kibontakoznak ama szálak. Cillian Murphy, Matt Damon, Ben Affleck produceri munkájukkal egy olyan témát feszegettek, tártak a világ elé, melyet, még ha sejtett is az emberiség, vagy sokan tudták, kell, hogy felszínre kerüljön, mert igenis "istentelen" bűnös farkasok vesznek körül minket, akik báránybőrben kántálják a nagy hazugságaikat Isten mögé bújva, közben pedig a háttérben bántalmazó, abúzus beteg lényként munkálkodnak! A végkifejlet a filmben pontosan úgy záródott, ahogy azt én is vártam és gondoltam. Ezt a filmet látnotok kell!