Közösség

Vélemény:

75 A fekete öves ügynök

(2024)

A fekete öves ügynök

Yosihiro   2025.02.17 18:22
0

Sziasztok! A film témája egyben jó is és rossz is. A bűnözés és a filmben említett erőszakos emberek világa számomra elítélendő, hiszen amit elkövetnek, az bűn, nemcsak magukkal szemben, hanem a társadalommal szemben is. A történet jól és érdekesen indul, ezután már kicsit belebonyolódunk az élet rejtelmeibe, majd egy küzdelmes rész jön, és a végére egy drámai happy end. Szóval a filmben rengeteg elem található az akciótól kezdve a dráma, érzelmek, és igen, van mondanivalója mindezek mögött. Szerintem nem elég csak leülni és végignézni, hanem kicsit mögé nézni vagy belegondolni az adott helyzetbe. A harcművészeti része nem volt a legjobb, de találtam benne egész jó jeleneteket. A humor része ugyan nem emelkedik ki, de egy picit abból is kapunk. Az emberi érzelmek viszont széles skáláját érinti a film. A családon belül apa-fiú kapcsolat vagy épp a munka-elköteleződés párost is említhetném. A hősiesség ma már nem divat, és nem is lesz az. Csupán nekem egy nő, lány, szerelem, némi romantika hiányzott, bár nem erről szól a film. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés már kevésbé. A szereplők szerintem nem adnak a filmhez, hozzák azt a közepes színvonalat. A hangi, képi effektek jók. Így nálam csak a három csillagot éri el ez az alkotás. Ami még hiányzott számomra, az a zenei aláfestés, meg talán, amit írtam is, egy lány a filmből a főhősnek. Mondanivalójában igen nehéz témát tárgyal a film, ezért nehéznek tűnhet. Maga film nem unalmas inkább az érdekes kategóriába sorolnám. Gondolom, valakinek ez gyenge, és valakinek tetszik, de a közepesnél szerintem jobbra ezt nem lehet értékelni, de ezt mindenki döntse el saját maga. Üdv, Yosi