Közösség

Vélemény:

86 A Hail Mary-küldetés

(2026)

A Hail Mary-küldetés

Br623   2026.04.25 06:40
0

Szerintem ez a film nem lett annyira jó, mint amilyen értékelést itt kapott. Persze számos értékelhető dolog van benne, leginkább a főszereplő Ryan Gosling és hogy az űrjelenetek szépek. De először is az a baja, hogy túl hosszú. Unatkoztam a film nézése közben. Nem csak én, hanem a gyerekeim is. A humorfaktor jó benne, sokszor lehet nevetni. A fő mondanivalója is nagyon jó. Az űrhajós ember és a kőszerű űrlény barátsága, majd megmentik egymást, egy nagyon szívmelengető történet. De közben meg annyi abszurd jelenet van a filmben, ami fizikailag képtelenség, hogy az ember fogja a fejét, hogy már megint mivel etetik. Fizikatanárok ne nézzék meg! Közben meg azért a hatása alá kerülsz és elgondolkozol azon, hogy hol járunk most az űrkutatás terén. Főleg, hogy nem régen járt magyar űrhajós odafent. Jobban tetszene, ha az ilyen filmeknél maradnának a tudományosan megmagyarázható dolgoknál, ha még nincs is rá technológiánk, de azért ne mászkáljon már az űrben egy szál űrruhában, miközben egy napszerű bolygó körül kering és majdnem szétesik az űrhajója…