Közösség

Vélemény:

82 Futni mentem

(2024)

Az utóbbi idők egyik jobb magyar mozija

Griff   2025.03.22 23:30
0

Kiemelkedik a mostanság szállított, megrendelt filmek közül. Összességében nézve egész jó, kukacoskodva részletezve középszer. Nem minden karakterhez a jó színész került, időnként nem hitették el velem az örömöt, bánatot, tanácstalanságot stb, ráadásul a problémáik ellenére mindig mindenki olyan fess, mindenki jó és szép helyen lakik, vagy lakni fog a végére. Mintha burokban született volna az egész bagázs. Nem tudok azonosulni az én problémáimmal küzdő, de minimum középosztálybeliek sirámaival. Érthetőbben: "A koldus vajon komolyan veszi a polgár mindennapi panaszait?" Értem én, hogy mindenkinek akadnak gondjai, de mindnek telik mondjuk pszichológusra? Mind tud a hó végén minőségi ezt-azt venni? Nem életszerű. Nem tudják elhitetni velem. A történetmesélésben szokatlan megtorpanások, törések. A csehből átültetett, átírt magyar humor szerencsére működik pár tényleg profi színész miatt. Könnyed szórakozást kapsz, amennyiben kikapcsolsz, és túl tudsz lépni a hibákon, főleg mivel tényleg jó értelemben lóg ki az utóbbi évek magyar filmterméséből.