2016.03.14 20:02 moov18 Olvasottság: 140x
0

Válogatás horror sztorikból

Ez az a film, amelyről azt rebesgetik, hogy többen rosszul lettek a nézésétől, olyan szinten brutális és embertelen. Nyilvánvalóan egy ilyen információ után, egy rajongó sem fogja kikerülni a filmet, sőt. Kíváncsi voltam, hogy valóban olyan durva lesz-e, mint amin ezerrel lehet szörnyülködni. Vajon nekem is kell majd hányózacskó? Talán megtörik a jég és valami olyant látok hosszú idő után újra, amelyre bátran mondhatom, hogy nem csak marketingfogás volt.

Vagy egy újabb reklám volna? Hát utánajártam. Először is érdemes leszögezni, hogy minden ember más-más gyomorral rendelkezik. Valakinek magasabb a tűrőképessége, valaki jobban bírja a vért - valaki kevésbé, de emberre válogatja. Nyilvánvalóan kell egy erős gyomor hozzá, első horrorfilmes élménynek talán erős lenne azért.

Válogatás horror sztorikból

Én is folyamatosan feszegetem a határaimat, keresem azt a filmet amely istenesen kizökkenti az embert a komfortzónájából, amelyre bátran mondhatom, hogy minden műfaji elem megvan benne. Valami olyant amin elszörnyülködhetek, bár az én sokat látott szemeimnek már egyre nehezebb újat mutatni. A lényeg tehát, hogy ezért kaptam fel a fejem reá. Azt mondták, hogy beteges, végtelenül szadista, amcsiban a nézőtérről például sorban keltek fel hányni a mozizók. Úgy emlékszem, hogy utoljára talán az Emberi százlábú kapott ekkora reklámot aberráltsága miatt. Nos, megnéztem! Vártam, hogy mikor érkezünk el a filmben ahhoz a bizonyos ponthoz, amikor robbantják azt a gyilkos bombát, amikor én is elborzadhatok a "világ legszadistább horrorfilmje" címén. Telt - múlt az idő, egyre inkább kezdtem azt hinni, hogy ez megint nem fog rajtam. Lényegében igazam is lett. Persze, azért kiveszi a részét a kegyetlenkedésből, találunk is néhány belezést és artéria-szökőkutat, de azért annyira nem kell félni tőle. Van egy nyomasztó légköre az fix, illetve a rendezés is rendkívül hatásos. Valószerű, provokatív, intenzív. Nyilván a stílusának köszönhetően. A képi illetve hangi világa abszolút visszaadja a régi kazettás időszakot, ez is egy plusz nyomaték volt a filmben. A történet rendkívül egyszerű: a központban egy keresett VHS kazetta áll, amely mellett van még ezer. Ezekből szelektálva kapunk egy válogatást. Több különálló, egymástól eltérő horrorsztoriból áll a film, amelyből voltak izgalmasabbak és vontatottabbak is egyaránt. De lényegében az elképzelés jó volt, a kivitel hatásos lett. Az a nagy felhajtás viszont, amit kapott a film nos, az valóban erőltetett. Egyáltalán nem olyan felkavaró mint, amelynek beállították. Közepes!

59 V/H/S  (2012)

horror | thriller

A V/H/S című horrorban egy fiatal társaság megbízást kap, hogy lopjon el egy videokazettát egy házból. Minden simán megy addig, amíg rá nem bukkannak egy halom kazettára. Hogy... több»

0