2026.05.10 10:01 Rater Rebel Olvasottság: 100x
3

Groteszk túlélőfilm, amiben nincs pozitív főhős

Nem tudtam eldönteni, hogy a groteszk vagy a szürreális a jobb kifejezés a Segítség! című 2026-os thriller stílusára, de végül a groteszk mellett döntöttem.

A főszereplők a jobb napokat látott Rachel McAdams és az akciófilmekből ismert Dylan O'Brien. És itt az első érdekesség: egyikük sem tekinthető pozitív főhősnek, mert olyan nincs is a filmben. Persze sokáig a nőnek szurkolunk, hiszen Linda Liddle (Rachel McAdams) egy cég lenézett és kihasznált topmenedzsere, akit beképzelt főnöke, Bradley (Dylan O'Brien) csak folyton kigúnyolni tud, ám repülőgép-katasztrófájukat és egy trópusi szigetre történő lezuhanásukat követően változik némileg a felállás.

Groteszk túlélőfilm, amiben nincs pozitív főhős

Bár Linda okos túlélőnek mutatkozik, szemben Bradley-vel, aki nem képes feltalálni magát (és folyton Linda segítségére szorul), idővel az is kiderül, hogy a nő nem teljesen épelméjű és súlyos pszichés problémákkal küzd. Nem lövöm le a meglepetéspoénokat, de annyit elárulok: a sztori egy ponton átcsap véres thrillerbe.

A film rendezője Sam Raimi, eddig főleg producerkedéssel és forgatókönyvírással foglalkozott, alig volt filmes rendezése. Ezúttal azonban helytállt, és inkább a forgatókönyv okozza, hogy az egész inkább közepes minőségű. Az alakítások sem rosszak, csak valahogy idegesítő és bosszantó a film stílusa és alaphangulata. Legalábbis én így voltam vele, amíg néztem. Pozitívum a sziget látványa, a sok izgalmas üldözéses jelenet, negatívum a szürrealitás, a groteszk hangulat és a sokszor tetten érhető mesterkéltség (főleg Rachel McAdams alakításában). Értékelésem így három csillag és 60%. Az IMDb-n jelenleg 68%-on áll 89 ezer szavazat alapján.

72 Segítség!  (2026)

horror | kaland | thriller

Egy repülőgép-baleset után egy távoli szigeten reked egy tehetséges női alkalmazott és az idegesítő főnöke. A nőnek a túlélési képességeire kell hagyatkoznia, hogy... több»

3