2026.10.02 00:41 Robert2017! Olvasottság: <100x
0

Beszélgetések a sorozatból

You are my destiny... Hé! You share my reverie... Hé! You're more than life for me... That's who you are... Hé! Ki a f@* maga? Egykor én is olyan voltam, mint te. Hadd meséljem el neked az én drága dédszüleim történetét.

Hirdetés

Volt egyszer régen egy menyasszony és egy vőlegény. Dúlt a szerelem. De mielőtt egybekelhettek volna, a vőlegény tragikus véget ért egy csúf balesetben. És a menyasszony maga alatt volt. A sötétség kiáltotta a fájdalmát. Könyörgött a halálnak, hogy adja vissza a lelki társát. A halál belement a játékba! A halál imád alkudozni! Azt mondta: "Visszahozom számodra a vőlegényedet a halálból, de csakis akkor, ha szentül hiszed, hogy ő az igazi lelki társad." Természetesen...

Beszélgetések a sorozatból

A halállal kötött alkuk sosem egyértelműek. A halál megátkozta gyermekeit, hogy ugyanezt az átkot cipeljék. Az ebből kárhoztatott egyesüléséből születendő minden gyermek csakis a lelki társával kelhet egybe, vagy törlesztenek a halálnak. És végezetül... Rám került a sor. Egy nap pedig... Megismertem a tüneményes Édes Mariannát. Aznap, amikor elvettem volna, egy rejtélyes férfi odajött, és azt mondta: "A lelki társadat kell elvenned, különben meg fogsz halni." Tudod, mit tettem? Faképnél hagytam az oltárnál. Mert gyáva voltam. Az átok átszállt az én tüneményes Mariannámra.

Idővel talált egy másik férfit. Úgy hívták, Thomas Harkin. Aki pedig nem volt más, mint a te szépapád. Mariannénak és Thomasnak gyerekei születtek, aztán nekik is lettek, és minden egyes nemzedék gyerekeinek elmondták: Napnyugtáig a lelki társaddal kell egybekelned, különben meg fogsz halni. És most, Rachel Harkin. Te jössz. Bárcsak a te helyzetedben lehetnék! Ha az ember halhatatlan, mint jómagam, elkerüli a halál fenyegetését. Pedig attól élünk. NEM, NEM, EZ NEM LEHET IGAZ, EZ NEM LEHET HALHATATLAN, HISZEN ILYESMI NEM...

Tudod, amikor faképnél hagytam a tüneményes Mariannát, büntetésben részesültem, amiért felrúgtam az alkut. Arra kárhoztattak, hogy a vérvonalának minden esküvőjén tanú legyek. A tiéd a következő. De én csak ennyi leszek. A tanú. De örömmel szolgálok figyelmeztetéssel. Biztos, hogy ő az igazi? Szolgál némi figyelmeztetéssel, igen, amikor egyébként már késő. Hát, kösz! A te számodra még nincs késő. Még van 48 órád, nagyjából. És ha nem hiszek a lelki társakban? Akkor kezdj el hinni bennük! Azta! Ó, van valamim a számodra: Nem bonyolult... Ha ő a lelki társad, élni fogsz. Ha nem az, hát meghalsz. És ha nem megyek hozzá, akkor ez az elb@xott átok megfertőzi Nickyt és a családját? Így van! És onnantól ott is mindenkinél valós opció lesz a halál? Ahogy mondod. Hm, erre ráb..tam. Mindkét esetben. Mert vagy hozzámegyek, és meghalok, vagy nem megyek hozzá, viszont elátkozom a vérvonalát. Akkor nem, ha hiszed, hogy ő a te lelki társad! Akkor élhetsz. Csak rajtad áll. Jézusom, b. meg! Ez egy kib... rémálom. Nem. Ez sokkal rosszabb, mert ez a valóság.

Két nap az igenig...

Rachel & Jules: Száz százalékig biztos, hogy ő a lelki társad? Igen. Csak... saccold meg az esélyét! Érted, 75 százalék... 80 százalék...? 92 százalék! OKÉ. OKÉ. Felszállnál egy repülőre, ha a pilóta azt mondaná: Mindenkit üdvözlök a fedélzeten, nagyjából 92 százalék az esélye, hogy el is érjük az úticélunkat? Igen. Szerintem azért nem ártana, ha ezt a számot feltornásznád százig, mielőtt az oltárhoz vonulnál. Jól van, kösz.

Két nap az igenig... (pár perccel később)

Rachel & Nell: Ha a lelki társ dolog tényleg létezik, akkor igen, az enyém igenis Nicky. OKÉ! Arról nem beszélve, hogy szeretem. OKÉ! Jól van. Nem baj, ha nem hiszel nekem. ÜHÜM! Te hiszel magadnak, Rachel? Igen, én igen. Igen. Tényleg? OKÉ! Rendben, jólesne egyetlen kibaszott jel az univerzumból, hogy ő az, és hogy nem fogok meghalni, de amúgy tényleg. Hmmm, NEM JÖN A JEL. Vicces.

Két nap az igenig (pár perccel később)...

Rachel & Nicky (hallgatják a vendégek és a rokonok tanácsát):

Bocsánat. Elnézést, mi volt a kérdés? A boldog házasság titkát akartátok megosztani!

Mindegy, mit mondanak a többiek. A szexen áll vagy bukik minden. A szex a lelke mindennek. Tartsátok életben a szikrát. (Rachel mosolyog) Méghozzá bármi áron. És ezt komolyan is gondolom.

Egy nap az igenig...

Rachel & Nell: Mi van, ha van, aki 5%-kal jobban passzol hozzám, és van, aki 5%-kal jobban passzol hozzá? És honnan tudhatnánk? Mármint, számomra ki fog derülni, hogyha meghalok az oltárnál. Túlbonyolítod a dolgot. Ó. Oké, akkor egyszerűsítsd le, kérlek! Nem, figyelj, én úgy értem, hogy ez az egész szubjektív, nem? Nincsenek az univerzum által küldött jelek. Te értékeled a történeteket, és te döntöd el, hogy mely részletek fontosak, melyek nem azok, és hogy ezek mit is jelentenek. Nincs kozmikus garancia arra, hogy működni fog.

Egy óra az igenig

Rachel & Nell: Kitaláltam valamit! Oké, micsodát? Ez a valami élő, valami holt, valami lopott, valami piros egy rituálé, és ha megcsináljuk, akkor nem lesz gond. Szóval, ő, ez egy változata a valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kéknek. Tehát valami élő a vőlegénytől. Gyere! Ő valami holt a menyasszonytól, kell a valami lopott az anyóstól, a valami piros egy ellenségtől. Az áll itt, hogy a vér a legjobb, tehát összeállítjuk, és megiszom, mielőtt az oltárhoz vonulnék, és ennyi. Ha minden igaz, akkor ő, amint megiszom, akkor a lelki társa leszek, ha eddig nem voltam az. Na, mit szólsz? Te teljesen megvesztél? A LELKI TÁRSÁHOZ VÁLÁSHOZ... valami élő a vőlegénytől: A vőlegény magva... valami holt a menyasszonytól. Mi lesz az egyik csontoddal? Nem tudom. Nem tudom. Haj kell az anyóstól, és valami piros az ellenségtől. Vér, Jézusisten. Fogyaszd el a varázsfőzetet. És ezt meg akarod inni? Muszáj lesz. Van itt egy elég durva mellékhatás? Tudom! A lelki társává változtat. De hogyan? A legrosszabb esetben nem válik be, de legalább megpróbáltam. A legrosszabb eset az, hogy Stepfordi feleséggé változol. Ó, igen, oké. Nicky remek ember. Úgy értem, nála nem is találhatnánk jobbat, én viszont nem vagyok jó ember. Középsz@r alak vagyok, és ha jobban belegondolok, ezt mindig is tudtam, de itt a lehetőség, hogy ezt k..ra helyrehozzam! De ez nem igaz, Rachel, nem vagy sz@r alak, nagyon jó ember vagy. Nem, nem, nem, nem, nem.

Tessék, itt van egy a sok példa közül, nem? Ami tegnap este történt. Az már kapásból középsz@r alakos húzás volt. De igen, az volt. Na már! Ne már, tudod, hogy ez nagyjából a lánybúcsúk lényege. Konkrétan ezért találták ki az egészet. Oké, de már nem a múltban élünk. A pasik folyton ezt csinálják. Lehet! De Nicky nem tenné, mert Nicky ennyire jó! És a lelki társa is ennyire jó lenne, és ezért jutottam arra, hogy ez k. jó is lehet számomra. Oké? Mert ha a rituálé beválik, akkor olyan is lehetne számomra, mint egy lobotómia, jó értelemben. Neked nem kell lobotómia, Rachel! Jó, de meghalni sem akarok! De nem tudhatod, mik a következmények! Igen. Vagy úgy maradsz életben, hogy többé magadra sem ismersz. Igen... de, de legalább élni fogok. Nem?

Háromnegyed óra az igenig...

Rachel & Dr. Cunningham (a haj): Ez az esküvő volt az utolsó kívánsága. Ha másért nem, hát Nicky kedvéért tegye meg. Nickynek ideje felnőnie. Még fiatalok vagytok, és láthatóan az egyeségünk túlmutat a felfogásotokon, tehát leegyszerűsítem neked. A nejem inkább halna meg önmagaként, mint hogy olyanná váljék, akire rá sem ismer.

Félóra az igenig...

Rachel & Nell (a kislábujj): Megejtem a bemetszést. Mondtam, hogy nem kell narrálni. B@. meg. Ahhhh. Jajj, Nell. Tudom... Tudom. Tessék! Harapj rá! Így jó? Jól van. Vissza fogsz számolni? Ahhhhhhhhhh b@szkiiiiiiiiiiiiiiiiii

Negyedóra az igenig...

Rachel & Nicky (a mag): ahh. Te egy jó ember vagy. Igen, te annyira jó vagy, és figyelj! Minden rendben lesz, mert én fogok megváltozni. Oké? És én is olyan jó leszek, mint te. Tessék, ne csináld! Én nem akarom, hogy bármin is változtass. Ne, ne, ne, ne, én rossz ember vagyok. OKÉ? Én tényleg, komolyan rossz ember vagyok. Dehogy nem vagy az, miket beszélsz? De az vagyok! Nem, nem, én vagyok az! Smároltam Nellivel! Ja, tudom. Tudod? Honnan? Sajnálom. Te nem vagy rossz ember, Rachel. Annyira jók voltunk, mielőtt idejöttünk. Tudod? De te hiszel nekem, ugye? Az átok kapcsán? Igen. És megértem.

Egy perc az igenig...

Rachel & Nicky: Rendben, jöhet a nagy pillanat, kérném a gyűrűket. Rachel Alexandra Harkin! Elfogadod-e Nicholas Summer Cunninghamet hites férjedül, és kitartasz-e mellette egészségben, betegségben, míg a halál el nem választ? IGEN! Nicholas Summer Cunningham! Elfogadod-e hites feleségedül, és kitartasz-e mellette egészségben, betegségben, míg a halál el nem választ? NEM!

Pár perccel később...

Rachel & Nell: Nem ittad meg? Nem, én úgy döntöttem, hogy bízom Nickyben. Nagyon sajnálom, Rachel. Hé. Próbáljuk meg még egyszer! Szeretnél visszamenni oda és megpróbálni újra? Mit szólsz? Igen? Rachel, próbáljuk meg. Na, mit szólsz? Csináljuk? Hmmm? NEM! Nem, Nicky. Nem fogok hozzád menni.

Pár perccel később...

Rachel & Nicky: Na most már hiszel nekem? A rám ruházott hatalomnál fogva férjnek és feleségnek nyilvánítalak titeket. Nem, nem, nem, nem. Nem írhatja alá. Te korábban igent mondtál neki. Be akarták fejezni a szertartást. Nicky, Nicky, nézz rám, csak annyit érünk el, hogy így mindketten meghalunk! Ha lelki társak vagyunk, nem. Nem vagyunk, Nicky! Szerintem az enyém te vagy.

Pár másodperccel később...

Rachel... Elhunyt!

Másnap reggel...

Rachel: Nem tudod, hol van a gyújtóm? Hmm?

The End.

dráma | horror | thriller

Egy baljós esküvő megünneplése előtti héten rémületes hangulat lesz úrrá az ünneplők körében. több»

0