![]()
Azok táborát erősítem, akiknek nem tetszett a film. Mások vagyunk, más elvárásokkal!
A film két egyetemi hallgató barátságát mutatja be, Poppy (Emily Bader) és Alex (Tom Blyth). Majdnem egy évtizeden át együtt nyaralnak, és a legjobb barátoknak nevezik magukat. A filmben közel két órán át nézzük, ahogy köröznek egymás körül, míg végül – megdöbbentő módon – összejönnek. Nőként végignézve ezt az alkotást erősen kétlem, hogy a nők így viselkednének. A férfiak pontosan tudják, miről beszélek. Pont azt testesíti meg Poppy, amitől a férfiak menekülnek. Nem szeretik, ha eszünk az autóban, ha miattunk késnek, vagy ha bezárjuk az autót a kulccsal együtt. Ezt én is alátámasztom! Ezeknek a jeleneteknek viccesnek kellett volna lenniük, de nem azok.
![]()
Idegesített Poppy, és nem tudtam igazán a történetre koncentrálni. Ez nem pusztán karakterhiba, hanem forgatókönyvírói döntés (Yulin Kuang, Amos Vernon). A rengeteg semmitmondó locsogása lefárasztott. Mi ez a „kb”-zás? És a „baszki”? A repülőtéren a tánc és a zene? Hány éves is? Nem vagyok merev, de ez egy kicsit túlzó volt számomra. Rossz irányba halad a film a „bulimacska” viselkedése miatt. A figyelmünket más irányba terelték a film készítői, és elveszett a romantika érzése; a vígjáték szó pedig ebben az esetben túlzó.
Nincs a filmben érzelmi mélység, és ezért nem tudtam szurkolni a főszereplőknek. A szívemnek sem tett jót ez a sok csikicsuki. A kedves mama tánca az óvszeres dobozzal sárgalapos időhúzás! Gondolom, volt már kapcsolatuk a másik nemmel, de ez elvette az intimitást a filmből. Nem egy családi beszélgetés témája a fiatalok szerelmi együttléte.
És a szobor? Nem találok szavakat! Sorolhatnám a hibákat, de felesleges! Szintetikus, sekélyes és sablonos a film, nincs benne semmi báj. Kémiát sem fedeztem fel a színészek között. Csak ürességet és kimerültséget éreztem a film után. Hadd legyek őszinte: valószínűleg nem én vagyok a célközönség! Sokan hasonlítják a filmet a Harry és Sallyhez. Az egy kicsit jobb volt, de az sem a szívem csücske. Ha romantikus vígjátékot nézek, szeretem jól érezni magam, de egyik filmtől sem kaptam meg ezt az érzést. A betétdalok sem tetszettek. A forgatókönyvírók nem igazán tudták megragadni a romantikus hangvételt. Könyvfaló vagyok, de ezt most kihagyom! Jó szórakozást mindenkinek, aki máshogy látja!
75 Nyáron a párom (2026)
A film története Alexet és Poppyt követi, a lány szeretné felfedezni a világot, mígy a fiú inkább otthon maradna egy könyvvel a négy fal között. Két eltérő személyiség,... több»
Szereplők: Jameela Jamil, Molly Shannon, Lucien Laviscount, Alan Ruck, Tom Blyth