2026.01.05 14:43 Kittikee Olvasottság: <100x
0

Olvass utána William S.Burroughsnek!

Ahogy megláttam a kezdő filmkockákat (és abszolút nem foglalkoztam előzményként azzal, ki a rendező), felcsillant a szemem rögvest, hogy ez kajak olyan kezdet, mint az egyik toplistás meleg filmem, a Szólíts a neveden, csak ott a képek művészeti alkotásokat rejtenek a feliratozás alatt, itt pedig ugyanazon írásmód és kék szín alatt alkohol, drog, fegyver látható. Gyors képmegállítás, és rákeresés, ki is eme alkotás rendezője...? És hopp: Luca Guadagnino!!! Nem csak a Szólíts a neveden (bár ez nr. 1 nálam) a kedvenc filmem tőle, hanem a Csontok meg minden, és a Challengers is. Oké...

folytassuk a film megtekintését. Bevallom... 3x-i nekifutással értem a végére, mert annyira nem volt ez ínyemre való. Valahogy nem fogott meg, sőt...

Olvass utána William S.Burroughsnek!

kicsit az agyamra is ment (ezért kellett 3 nap alatt lezavarnom, míg a végére értem). Na, de... Végül is a sztori nem volt rossz, annyit azért leszűrtem belőle, hogy az öreg (bocsánat... idősödő) Queer hiába élte, falta szexuálisan, ivósan, drogosan az életét Mexikóban bujdosva, szerelembe esett, de ismervén sok ilyen történetet, ő is megtapasztalta ama másik oldalát a szerelemnek, azaz a viszonzatlant. És feje tetejére is állhatott, akkor se változott semmi, így kis kutakodása révén gondolta, csapassuk messzi földön, felkutatván a yagé (ayahuasca) cuccot, mely telepatikus képességekkel bír(hat), és hátha ez segít a fiúcska viszonzatlanságát orvosolni. Sajna nem úgy sült el az a startpisztoly, ahogy főszereplőnk szerette volna, sőt... És ezek után jöttek a számomra eléggé katyvasz, mágikusan bemutatott epilógusi filmkockák, ahol teljesen elvesztettem a fonalat. Nah, jó... csapjuk fel barátunk Google Wikipédiáját! William S. Burroughs szerző kisregénye... oké. William Lee, Burroughs alteregója... Daniel Craig főszereplésével... oké. De mi ez a Tell Vilmos-féle puffogtatás és társai??? Legalább 1 órán keresztül böngésztem, olvastam William S. Burroughsról, és akkor értettem meg a film végét is. Az élete szakaszaiból belecsempészett apró morzsák bővítették a látottakat, és aki nem olvas kicsit utána a palinak, nem is fogja érteni ezt az egész "tripet"! Utólag megjegyezvén: a zenék itt is brillíroztak (főleg Prince!!!), Craig alakításával egyetemben!

58 Queer  (2024)

dráma | életrajzi | történelmi

Luca Guadagnino (Challengers, Szólíts a neveden) ezúttal az amerikai popkultúra ikonjának, William S. Burroughs-nak érzéki regényét viszi filmvászonra. A Velencei Filmfesztiválon... több»

0