Közösség

Vélemény:

72 Metamorfózis

(2025)

Az első két nyitórész utáni visszesés kezdete (50%)

Hessler   2025.08.28 13:08
0

A negyediket látva felértékelődik a harmadik epizód, mert a legújabb egészen elképesztő módon unalmas. Ahhoz képest a harmadik, amiben voltaképp szó szerint semmi nem történik (semmi lényeges, látványos vagy izgalmas) sziporkázó fejezetnek tűnik. Valójában viszont arról van szó, hogy az első két felvezető rész után lejtmenetbe került az egész Alien: Föld sorozat. A harmadik és negyedik részek már nem is az alienekről szólnak, minden a hibridek, meg a versengést folytató társaságok körül forog. Noah Hawley csapata a fókuszt áthelyezte a scifi-horror műfaj legérdekesebb és legveszélyesebb lényeiről a hibridekre. Biztos akad olyan, akit ez érdekel, meg a hosszú egysíkú dialógusok sora arról, hogy Wendy kisasszony mennyire jó ember-droid és hogy az egyik társa jobb-e nála a Prodigy tulaj kegyeiért folyó küzdelemben, de megtippelném, hogy az igényesebb rajongóknak elege lehet már ebből. És még van 4 rész. Részemről a negyediket még megnéztem, de itt le is zártam az ügyet, részemről ennyi volt, a többire egyszerűen nem vagyok már kíváncsi.