Közösség

Vélemény:

70 Odüsszeia

(2026)

Nagybetűs MOZI

petozso   2026.07.28 10:21
0

Ezekért a filmekért érdemes moziba menni! Látványos, grandiózus, és hiába a 3 órás játékidő, végig visz magával az alkotás. Igazi sztárparádé van a szereplőgárdában, és egy kivétellel szerintem jól meg is oldották a feladatot. Matt Damon számomra hitelesen adta át furmányos és intelligens, de harcedzett katonát (más kérdés, hogy néhány rendezői húzás szerintem elég karakteridegen volt). Anne Hathaway és Robert Pattinson pedig egyenesen lubickoltak a szerepükben. A kivétel számomra Tom Holland volt, aki nekem teljesen kilógott a filmből, idegen testként hatott az ókori görög környezetben a tesztoszterontól fűtött harcosok között törékeny tinédzserként. A zárójelentben egyenesen nevetségesen nézett ki az arany pánttal a homlokán mint újdonsült uralkodó. Kifejezetten tetszett a faló ábrázolása, ami merőben eltér az általában látott kerekeken begurított változattól, de sokkal realisztikusabb. Érdekes volt az is, hogy a ló bejuttatásával még korántsem volt vége a műveletnek, hanem ezek után is komoly harcok árán jutott be a sereg a várba. Nagyon látványosak és izgalmasak voltak a hajós jelenetek, ahol a tajtékzó tengeren küzdöttek a túlélésért a hazatérő sereg tagjai. Ezzel szemben a CGI szörnyek nagyon leugrottak a képernyőről. Összességében egy erős alkotás, amit egyszer mindenképpen érdemes moziban megtekinteni, de nem hiszem, hogy igazi klasszikus válik belőle.