![]()
Fél évvel később második rész? Nem tudom, mire számítottam, de legalább az első részhez hasonló vadságra. Ezt a hatást csak részben hozta a film. Története jóval egyszerűbb volt ezúttal, és nem is folyt át zsánereken a cselekmény, de egy kellemes, parádés, posztapokaliptikus mozi volt, ezúttal élőhalottak nélkül. Tudjuk, az emberek a rosszak a zombifilmekben, ez régi meder már, a Csonttemplom a vallással tölti ki a felnövéstörténete második versszakát, ám ezt is csak Ralph Fiennes fantasztikus játéka emeli négyzetre.
Hirdetés
![]()
A sztori az előző filmet követi szinte percre pontosan. Spike új otthonra lel a Jimmyk társaságában, akiket kb. a Falloutból szerződtetett Garland. Vérengző, vallásos, keresztény koppintós társaság ez, de a hasonlat számomra kissé túl szájbarágósra sikerült. A Jimmyk erőszakossága kissé indokolatlan, csakúgy, mint pálfordulásaik. A sztori B-sztorija az izgalmasabb, itt a Csonttemplom doktora próbálja a nagyfarkú zombit kezelni. Ez már egy érdekesebb megközelítés az ezerszer látott történethez, és alakult is a cselekmény, csak talán nem elég gyorsan.
A sztorik összeérnek, és kapunk egy jelenetet, ami miatt megérte beülni a moziszékbe, több vad momentum kellett volna a sztori elejébe, a Jimmyk számomra túl ingerszegénynek bizonyultak.
A technika is túl tipikusnak hatott, nincs iPhone-os vizuál, nincs tálalt-filmes hatás, vagy fura bullet time killcam. A tilt-shift látványvilágot és álomszerű jeleneteket is hiányoltam, azok tették az előző filmet egyedivé számomra. Ez most jóval átlagosabbnak hatott, és mintha Alex Garland dialógusai sem működtek volna olyan jól, mint korábban. Pl. menő lett volna a zombik szemszögéből látni a világot.
Mókás egy film, de számomra elmaradt a hatás, elmaradt a vadság, az előzőt jobban élveztem.
Egy zombihordák által uralt, a külvilágtól elzárt Angliában még mindig élnek kisebb emberi közösségek. Ők azok, akiknek sikerült megvédeniük magukat, és a civilizáció... több»
Szereplők: Ralph Fiennes, Cillian Murphy, Jack O'Connell, Alfie Williams, Emma Laird