2025.06.30 19:59 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 120x
1

Annyira értelmetlen és unalmas, hogy néha Csubakka hangján sírtam fel!

Valaki más is írhatna a filmről. Nem ez lett az év filmje, van egy olyan érzésem. Az unalom, mely eleinte hullámokban tört rám, egy idő után ott maradt velem a film végéig. Egy óvatlan pillanatban indítottam el a filmet. Nem gyanakodtam, miért is tettem volna, hiszen egy 2024-es thriller. Mekkora időpazarlás volt!

A téma nem volt új számomra, már láttam más helyszíneken, más szereplőkkel. (Azt is lehúztam.) Nem egy első randis film szerintem. Van benne egy jelenet, amit talán a kevesebb több elmélet szerint kellett volna bemutatni. (Mikor megláttam, tippeltem, hogy vagy a forgatókönyvíró, vagy a rendező nő. Jackpot! Az egyik forgatókönyvíró: Angela Gulner. [Az volt sokkoló, hogy bekerült a filmbe.] Én biztosan feszengtem volna a moziban egy ilyen jelenetnél egy férfi mellett, akivel még csak most ismerkedünk. Ez nem rám tartozik, és elég lett volna, mondjuk, ha egy terhességi tesztet mutatnak a nézőnek. Biztos vagyok benne, hogy megértettük volna.)

Nos, a főszereplő nő: Eva Simmons (Amanda Crew), aki a Kajmán-szigetek helyett egy reálisabb helyen szeretne élni, de igazából nem tudja, hogy hol, meg kellett volna kérdeznie engem. (Mekkora kamu! Tudnék neki ajánlani pár helyet, ami biztosan megemelné az adrenalin szintjét.) Talán sokaknak bejön ez a sztori (bár az IMDb pont a béka feneke alatt van), de ez egy nyomasztó dráma, és nem thriller, két párhuzamos történet, két nővel és egy férjjel: Peter Simmons (Tom Felton).

(Néztem, hogy ki lehet ez a férfi szereplő, biztos voltam benne, hogy még sosem láttam, de a felismerés drámai volt. Ő lenne a kis, gonosz Draco Lucius Malfoy? [Az idő múlása nem tett jót neki, szerintem.] Nem lesz attól automatikusan egy film thriller besorolású, mert megcsillan egy kés pengéje a Hold fényében.)

Talán a forgatókönyvírók (Jurij Baranovszkij, Angela Gulner és Josh Long) egy hangulatos kávézóban, izgalmukban, egymást túlbeszélve, szinte túlkiabálva és sűrűn jegyzetelve álmodták meg ezt a „remek” történetet számunkra. (Köszönjük!) Az egész egy befejezés nélküli, kiábrándító káosz, mely egy idő után kifogyott az ötletekből.

A producer és rendező (Joel David Moore) sem végzett jó munkát. Sajnos nem látom a költségvetést, sem a bevételt, pedig nagyon érdekelne. A zenére (Aaron Drake) már nem is emlékszem. Senkinek sem ajánlom jó szívvel, a bátrabbaknak jó szórakozást és kitartást kívánok! Én inkább átúszom egy másik mólóhoz, ott biztosan jobb a buli.

48 Valaki más  (2024)

thriller

Évának néhány hónapot ígértek egy trópusi szigeten a férje munkájáért – Évekkel később, miután nem tudták megalapítani a családot, amit szerettek volna, a valóság kezd... több»

1