2019.02.24 18:36 Márton Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Hiába tudom, hogy a legtöbb cápás film igencsak gyenge színvonalat tud csak nyújtani (persze van pár kivétel és egy két igencsak klasszikus is, de a legtöbb amolyan igazi bűn rossz "élményt" tud biztosítani a nézőjének) de az 1994-ben elkészített Az emberevő cápa című alkotás, nálam mindent felülmúlt! Ennyire rém rossz és béna filmhez már nem tudom mikor volt utoljára szerencsém, vagyis ha pontosítani akarok, talán nem is annyira rég, ezt rögvest ki is fejteném! Volt egy film még 1981-ből, amit anno annak idején Az utolsó cápa címen mutattak be (elképesztő gyenge minőségű és pocsék film volt az is, amiről akkor úgy vélekedtem, hogy talán az volt a legrosszabb cápás film amit ezidáig láttam), aztán befutottam ebbe a filmbe Az emberevő cápa...

Azzal kezdeném, hogy ha lesz még egy oly bátor ember, aki mindkét említett filmet megtekint, akkor valószínűleg neki is fel fog tűnni a két film közti hasonlóság! Ami azért is elég meredek dolog, mert hát az 1981-ben készített Az utolsó cápa "büszkélkedhet" azzal a nem túl nevezetes ténnyel, hogy anno annak idején az Universal stúdió beperelte őket, miszerint nagyon is sok jelenetet lopkodtak össze az 1975-ös Spielberges Cápából és az 1978-as Cápa 2-ből (végül nem lett pereskedés belőle, mert megegyeztek hogy a filmet nem fogják bemutatni Amerikában)! Ennek a dolognak a vége pedig az lett, hogy 1994-ben elkészítették eme filmet, ami apró eltérésekkel, de szinte egytől egyig ugyanaz lett mint a 81-es változat! Számomra ez elképesztő pofátlanság, hisz konkrétan voltak olyan jelenetei a filmnek, amit egyértelműen Az utolsó cápából vágtak be ide!

Karakterekről és történetről itt sem nagyon lehet beszélni, hisz valahol a béka segge alatt van mindkét film! Kicsit utána kerestem eme "remekműnek" és elméletileg ha nem is hivatalos folytatásaként akarták elkészíteni a Cápa negyedik része után, de a készítőknek az volt a szándéka, hogy ez amolyan Cápa 5-Az emberevő cápaként fogják ismerté tenni! Ha ez igaz, akkor csak még bosszantóbb hogy ez a film, csak egy kis plusz történettel, de egytől egyig ugyanaz mint a 81-es változat!

Számomra teljesen minősíthetetlen és nézhetetlen szeméttel van dolgunk, amit semmilyen körülmények közt nem ajánlanék senkinek (de még az ellenségeimnek sem)!

akció | horror | kaland | thriller | vígjáték

Hamptom Bay, a tengerparti kisváros vonzza a szörfösöket és a vitorlás sportok kedvelőt, viszont egyik nap megcsonkított holtestet vet a partra a víz, akivel valószínűleg cápa... több»

0