A Lili és a kenguru (2025) egy olyan film, amelyet elsőre talán csak egy aranyos családi történetnek gondolnánk, de valójában sokkal több annál. Engem nagyon megérintett, mert nemcsak egy gyerek és egy állat barátságát mutatja be, hanem azt is, hogyan lehet erőt meríteni a legnehezebb helyzetekből. Lili karaktere hihetetlenül szerethető: egyszerre ártatlan és kiváncsi, de közben bátor is, és a film szépen ábrázolja, ahogy a kislány megtanulja, mit jelent a felelősség. A kenguruval való kapcsolata pedig nemcsak látványos kalandok sorozata, hanem érzelmileg is mély, mert olyan kapcsot jelképez, ami túlmutat a szavakon.
A film számomra legnagyobb erőssége az volt, hogy képes volt egyensúlyt teremteni a megható pillanatok és a könnyed, humoros jelenetek között. Nem egyszer éreztem, hogy a történet a szívemhez szól, különösen azokban a jelenetekben, amikor Lili valamilyen nehézségen keresztül a kenguruhoz fordult vigaszért. Nagyon jól működik a filmben az is, ahogy az ausztrál tájak bemutatásra kerülnek: gyönyörű, szinte festményszerű képeket kapunk, amelyek nemcsak hátteret adnak, hanem maguk is a történet részévé válnak. Úgy éreztem, hogy a természet ábrázolása szorosan kapcsolódik a film üzenetéhez, miszerint az ember és az állat közötti kapcsolat része a nagyobb egésznek, a természet rendjének.
A színészi alakítások közül kiemelném a kislány szereplőt, aki meglepően éretten és természetesen hozta a karaktert. Nem éreztem mesterkéltnek, minden mozdulatából és gesztusából sugárzott az őszinteség. A kenguru figurája ugyan animációval és valós felvételekkel is készült, de nagyon jól sikerült, teljesen élethűnek hatott, és emiatt könnyű volt érzelmileg kötődni hozzá. Ami külön tetszett, hogy a film nem esett át a giccs határán: igen, megható és családbarát, de közben megmaradt hitelesnek, és nem próbált túl sok erőltetett könnyezős jelenetet belesűríteni.
Összességében a Lili és a kenguru egy olyan film, ami mindenkinek adhat valamit. A gyerekek számára szórakoztató kaland, tele kedves és vicces helyzetekkel, a felnőtteknek viszont mélyebb üzenetet hordoz: arról szól, hogy a szeretet és az összetartozás mennyire fontos, és hogy néha a legváratlanabb barátságok képesek megváltoztatni az életünket. Nekem ez a film nemcsak egy szép családi moziélmény volt, hanem egy emlékeztető is arra, hogy a legapróbb dolgokban rejlik a legnagyobb erő. Biztosan újranézném, mert egyszerre megható, látványos és felemelő élményt nyújtott. #premiervadász

71 Lili és a kenguru (2025)
Ebben az elragadó és szívmelengető családi vígjátékban az egykori televíziós sztár, Chris Masterman és Charlie, egy 12 éves, lelkes őslakos lány egy mindent megváltoztató... több»