2026.04.01 20:09 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
2

„ A nyúlon túl?”

Valami újat vártam. Egy friss történetet annyi gyenge horror után. Azt hittem, talán a film vége majd ütni fog, de első nekifutásra csak a negyedéig jutottam. Kellett két hét, hogy „regenerálódjak”. Aztán adtam neki még egy esélyt. Hátha tényleg a „nyúlon túl” (Gyalog galopp) kezdődik valami, ahol átélhetjük az izgalom minden egyes percét, és végre megérkezik a várva várt lélegzetelállító történet.

Sajnos a nyúl támadása, az a két perc izgalmasabbra és viccesebbre sikeredett, mint ez a százperces történet. Inkább a kivitelezésről (Corin Hardy negyedik alkotása) van szó, mint az eredetiségről, és ez azt jelenti, hogy időről időre belebotlottunk néhány nagyon hasonló filmbe, és az az érzésünk, mintha már sokszor láttuk volna a Halálsípot.

„ A nyúlon túl?”

A tini horrorfilmek jeleneteiből (szerintem) összeeszkábált történet rettentően unalmas. Nincsenek benne ijesztő jelenetek, ezáltal üresnek bizonyul. A Síp egyik legnagyobb problémája, hogy a Halálsípból semmi haszna nincs, mégis sokan megnézik, mint ahogy én is.

De már utána fújhatjuk! Nagyon sok jelenet ismerős volt (Végső állomás, Kör 3. is), és emiatt előre lehetett tudni a végkifejletet. Az izgalmat a síp hangja elijesztette, így nem maradt más hátra nekünk, mint egy sablonos történet. A karakterek rendkívül gyengék és ellenszenvesek. Az új, csendes, visszahúzódó lány, aki megment mindenkit, ott a magányos unokatestvér. Hol is láttuk ezt? Ja! Majdnem minden tinihorrorban. Nincs kiemelkedő alakítás, én egy színészt sem ismerek, de el is ment tőle a kedvem. A párbeszédeket szörnyű hallgatni, unalmasak, és valahogy nem illenek a karakterekhez, kivéve a rengeteg káromkodást. Na, abból van bőven, mert gondolom, hogy azt hiszik, ez a megoldás a problémáikra.

Kíváncsi lennék, mennyi idő kellett a forgatókönyv (Owen Egerton első filmje) vázlatának megírásához? Talán egy óra? Utána jött a forgatókönyv, mely nem is értem, hogyan, de a producerek asztalán landolt. Csak a film zenéje (Doomphonic) fogott meg. Érdekes volt, lüktető, és állíthatom, hogy jobb, mint a film. Sokat nem lehet írni erről a száz percről, csak annyit, hogy időpocsékolás. Én legalábbis annak tartom. Persze még sokan meg akarják nézni, így nem szeretném elvenni a kedvüket! Jó szórakozást!

47 Halálsíp  (2026)

horror

Egy kívülálló középiskolás diákokból álló csapat véletlenül rábukkan egy elátkozott tárgyra: egy ősi azték halálsípra. Hamar rájönnek, hogy ha megszólaltatják a... több»

2