Halálsíp

Halálsíp

Whistle

Egy kívülálló középiskolás diákokból álló csapat véletlenül rábukkan egy elátkozott tárgyra: egy ősi azték halálsípra. Hamar rájönnek, hogy ha megszólaltatják a sípot, annak hátborzongató hangja előhívja saját jövőbeli halálukat, amely ezután könyörtelenül vadászni kezd… Több

Rendező: Corin Hardy
Forgatókönyvíró: Owen Egerton
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Írország
Premier (HU): 2026.03.12.
Forgalmazó: Prorom

Dafne Keen

2026.03.09 Péter Nézhetetlen

Egy nagy katyvasz...

Sajnos nézhetetlen, több különböző horrorfilm keveréke (például Végső állomás, stb.), de nagyon nem volt helyén valami. Végig olyan volt, mintha már láttam volna ezt a filmet. Önálló, hozzáadott gondolatot nem tudott felmutatni. Egyáltalán nem ajánlom!

2026.03.07 Eastern79

Kreatív borzongás

Tucatnyi olyan horrorfilm készül, ahol valamilyen ősi, misztikus, netán elátkozott tárgy miatt hullanak az emberek, mert szellemek, egyéb entitások vagy átkok kapcsolódnak hozzájuk. A Halálsíp csavart egyet ezen a gondolatmeneten, és főhőseink a saját halálukat idézik meg, vagyis ha az éppen 19 éves szereplő 40 évesen halt volna meg eredetileg, akkor a síp hangjának hatására a halál a 40 éves énjének a képében látogatta meg, és pontosan úgy fog meghalni, mint ahogy az eredetileg történt volna. A CGI egészen kiváló, és tényleg olyan jeleneteket kreáltak a készítők, hogy néha nem tudtam eldönteni, a technikai bravúron lepődtem-e meg jobban vagy pedig a látványon. Például az autóbalesetes srác halála valami elképesztően brutálisra sikerült. A produkciót a látvány és az alapötlet magasan az átlag fölé emeli, azonban messze nem tökéletes. A karakterek sablonosak, és a halál kicselezése sem egy korszakalkotó ötlet; legalább öt hasonló filmben láttuk már, arról nem is beszélve, hogy a leszbikus szerelmi szálnak a cselekmény szempontjából semmi értelme. Összességében egy kiváló, kreatív és rendkívül látványos misztikus horror lett a Halálsíp; erős gyomor kell hozzá, nem vitás.

Hardy szerint a film olyan klasszikus horrorfilmekből merít inspirációt, mint a The Ring, A Nightmare on Elm Street és It Follows, valamint középiskolai filmekből, mint a The Breakfast Club és Donnie Darko.Szerző: Csillag Lajos

A film forgatása 2023. november 15. és 2024. január 19. között zajlott Torontóban, Ontario államban, többek között a Delta Középiskolában és a Rockton Vásártéren.Szerző: Csillag Lajos