Közösség

Vélemény:

58 Újoncok

(2025)

őszintén?

neki   2025.10.11 07:46
0

Összességében tetszett. Mikor katona voltam, emlékszem, ilyen kiképzésünk volt. Volt kakaszörny-idézés, meg minden, amit el lehet képzelni. Ez a sorozat inkább volt számomra nosztalgikus, mint valami mese. Próbálta valahogy megmutatni, milyen nehéz is a meleg, nem transz-, nem egyéb szexualitású emberek beilleszkedése a katonaságba. De ez nagyon nem sikerült. Láthattunk drámát és beilleszkedést motiváló monológot. Láthattuk a következményét annak is, hogy mi lesz, ha valaki túlhajszolja magát. De valljuk be, ez nem az a katonaság, ami a valóság - nyilván. "A húsdarálónak mindegy, milyen típusú a hús", milyen nemű, színű, fajtájú, szexualitású. A végén, ha szerencsés vagy, valakinek megmaradsz emléknek. Ha nem, akkor névtelen sír leszel a koszorúk alatt. Szabó törm... Szabadszállás '97." Ezért is nem maradtam katona. A sorozat számomra emléket állított arról, hogy készítenek fel rá, hogy statisztikai adat légy, és hogy lehess teljesen más valaki, mint aminek hitted magad. Ki is a valódi ellenség? Valójában mindenki, aki az elképzelt változásod útjában áll. Jó történet, szerintem néhol már túljátszott színészi alakításokkal. 7/10