Közösség

Vélemény:

80 Avatar: Tűz és Hamu

(2025)

Látvány mindenek felett

Br623   2026.02.03 11:51
1

Vannak filmek, amiket szinte kötelező a legjobb minőségben megnézni, ilyen az Avatar is, ami valószínűleg az egyik legjobb 3D-s alkotás látvány szempontjából. Én is az Imax teremben néztem meg, és a fiaim már az első percekben el voltak ájulva tőle. Talán a film legnagyobb fekete pontja, hogy túl hosszú. Ennyit végigülni egy moziteremben már túlzás. Otthon nézve biztos, hogy inkább két részletben tekinteném meg. Mondhatjuk, hogy a föld és a víz után most a tűz jön. Nagyon tetszett az újonnan megismert nép. Nekem az Avatar-filmekről az a véleményem, hogy itt inkább a látvány a lényeg és nem is annyira a történet, persze szól valamiről, de sokszor inkább a képre koncentráltam, mint a beszédre. Én remélem, hogy lesz negyedik része is, mert megkedveltem az egész világot, amiben játszódik. Gondolom, senkit sem kell noszogatni, hogy nézze meg, mert aki látta az első két részt, ezt is meg fogja nézni. És különösen jó, hogy ennyi idő telt el az előző rész óta, mert ez egy akkora impulzus, hogy sokáig tart kipihenni.