![]()
A Legénybúcsú (2025) számomra egy tipikusan olyan film lett, ami egyszer nézhető, de nem hagy túl mély nyomot. Nem volt rossz, de nem is éreztem azt, hogy különösen emlékezetes lenne. Inkább egy könnyed, közepes vígjáték, amit akkor lehet élvezni, ha az ember nem vár tőle túl sokat, csak egy kis kikapcsolódást.
A történet alapja ismerős: egy Legénybúcsú köré épül minden, ahol a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogy azt előre eltervezik. Vannak félreértések, kínos helyzetek, váratlan fordulatok, és persze sok beszélgetés arról, ki mit akar az élettől és a kapcsolataitól. Ez önmagában nem rossz, de a film nem nagyon lép túl a megszokott kereteken. Sok jelenetet már előre lehet sejteni, ezért kevés igazi meglepetést tartogat.
A szereplők rendben voltak, mindenki hozta azt, amit kellett. Nem volt kimagasló alakítás, de nem is lógtak ki negatív irányba. A karaktereket könnyű volt felismerni. Ettől függetlenül a köztük lévő dinamika működik, és néha tényleg sikerül mosolyt csalni az ember arcára.
A humor vegyes: van, ami működik, és van, ami kevésbé. Akadtak poénok, amiken nevettem, de több jelenet inkább csak elment mellettem. A film hangulata könnyed, nem akar komoly lenni, inkább a szórakoztatásra koncentrál, ami alapvetően sikerül is, csak nem kiemelkedően.
Összességében a Legénybúcsú egy korrekt, közepes film. Jó választás lehet egy lazább estére, barátokkal vagy háttérben nézve, de nem az a mozi, amit később sokszor felidéznék. Megnéztem, elvoltam vele, de ennél többet nem igazán adott.
48 Legénybúcsú (2025)
Alex és Simon háziorvosként dolgoznak, és immár huszonegy éve elválaszthatatlan barátok. Most azonban fordulóponthoz érkeznek: Simon nősülni készül, Alex pedig mindent megtesz,... több»
Szereplők: Csuja Imre, Törőcsik Franciska, Ember Márk, Korda György, Jászberényi Gábor