Közösség

Vélemény:

46 Legénybúcsú

(2025)

Legénybúcsú

IstvanF   2026.06.13 22:59
0

A Legénybúcsú szerintem egy méltatlanul alulértékelt film. Nem lesz kultfilm, nem váltja meg a világot, de nálam a célját elérte, számtalanszor felnevettem az abszurdabbnál abszurdabb jeleneteken, nagyon jól szórakoztam rajta. Nem volt túl nagy a költségvetés, látszik a filmen, hogy inkább tévésorozat-minőségű, tele van tipikus magyar kamerabeállításokkal, számtalan idegesítő zene és hangeffekt van benne, a termékmegjelenítések is sorozatokra jellemző módon bukkannak fel. Egyes jelenetek, a karakterek, a hangulat mind ismerős volt máshonnan, de szerintem amit lehetett, azt kihozták belőle. Nehéz úgy jó és hiteles vígjátékot készíteni, hogy kb. az összes karakter teljesen flúgos, és nem olyan értelemben, mint pl. az Argóban vagy az Üvegtigrisben. Azoknál teljesen természetes, itt kicsit izzadtságszagú, de mégis olyan megdöbbentőek egyes jelenetek, hogy tudott némi újat mutatni. A valóságtól messzebb nem is állhatna a történet, ilyen emberek egyszerűen nincsenek, maximum a zártosztályon, valószínűleg ezért (is) van sok negatív vélemény róla. De ha nem vesszük komolyan a filmet, akkor rendkívül szórakoztató, gyakorlatilag mindenki saját maga paródiája. Volt benne néhány kínosabb jelenet, de szerintem kifejezetten viccesre sikerült ez a film, hamar beindul, jó a ritmusa, és a történet is egész jól ki lett találva, annak ellenére, hogy életszerűtlen az egész. A színészi játék valóban darabos itt-ott, de bőven nézhető.