Közösség

Vélemény:

NA Marty, Life Is Short

(2026)

Marty, Life Is Short

Kittikee   2026.05.14 17:32
0

Bevallom... nem sok műsorát láttam Martin Shortnak, pedig eme dokufilmből kiderült, hogy bőven akadt belőlük az évtizedek alatt. Talán annak idején is elvétve láttam egy-egy bejátszást, de konkrét teljes adásokat soha. Igazából annyira nem tartozik ő maga a kedvenc komikusaim közé... nyilván ezért is van az, hogy nem követtem az életútját. Ha így lett volna, mint mondjuk Kevin Hart-tal, akinek láttam szinte minden műsorát, filmjeit, többet tudnék Martinról is... de nem. Viszont meleg szívvel, meghatódva néztem a körülötte lévő komikusokat, színészeket, akik meghatározó szereplők voltak életem során... ami a jóízű kacagást váltotta ki belőlem, és még a mai napig is (még ha már vannak, akik nincsenek közöttünk), és felidézem bármely streamingen vagy online a régmúltban elkészült szerepükben... filmjeikben. Annyira homályba vész, milyen filmekben szerepelt, mármint ami az egészestésekre vonatkozik, hogy jó volt az a felidézés, kis összevágás a dokufilmben, így többször is mondtam magamban, hogy: hű... ebben is szerepelt(?), nem is emlékeztem erre, pedig láttam a filmet. Igazából... két jelentős alkotás, amire 100%-ig emlékszem, mert sokszor láttam, azok a: Három amígó (de ez is Chevy és Steve miatt lett többszönézős, nem Martin miatt), és mint kiderült, az első nagy filmszerepe volt; a másik pedig természetesen, mondhatom, mindenki nagy kedvence, az Örömapa 1-2. Amúgy egy kedvelhető kisember, családszerető és hűséges barát, ami nagyot nyom a latban.