![]()
Szerintem okosabb akart lenni ez a film annál, mint amilyenre sikerült. Egy négyszemélyes párkapcsolati lakásdrámát láthatunk Olivia Wilde rendezésében és főszereplésével, az ő párját Seth Rogen alakítja. A szereposztás csalogatott a moziba, mert ott van még Penélope Cruz és a hatszáz éve nem látott Edward Norton is. Hát nem sikerült az elvárásaimnak megfelelni, a nem különösen hosszú játékidő ellenére a második fele kifejezetten órára pillantgatós lett nálam annak ellenére, hogy a pszichológiai témájú intelligens drámákat kedvelem.
Egy 2020-as spanyol filmnek a remake-je ez (Sentimental avagy The People Upstairs, magyarul Szenvedélyes szomszédok címen találjátok meg), ránéztem annak is a trailerére az imént, és az előzetes alapján azt gyanítom, hogy az se volt különösebben átütő, fogalmam sincs, hogy mit láttak meg benne, amiért újragyártották.
![]()
Van egy megfáradt párkapcsolat, megszokásból vannak együtt és udvariasságból meghívják a felső szomszédot vendégségbe. A felső szomszédok nagy szexgépek és némi udvariaskodás után eléggé direkt és őszinte hangvételű beszélgetés bontakozik ki négyük között. A végére a lenti lakók rálátnak a kapcsolatuk behalt mivoltára, aztán mégis feltűnik a reménysugár. Hát ez így édeskevés és közhelyes is lett sajnos.
A színészek se nagyon bontakoztak ki, elpötyögtek a szerepükben, nem voltak nagy alakítások, talán a rendezőnő iparkodott a legjobban. Penélope Cruz riasztó plázanő külsőt kapott, nem is nagyon tudtam a film végéig se megszokni. Egynek úgy, ahogy jó volt, de a mozijegy árát nem érte meg szerintem.
71 Meghívás (2026)
dráma | romantikus | vígjáték
Joe és Angela házassága válságban van. Amikor vacsorára hívják titokzatos emeleti szomszédaikat, az este váratlan fordulatot vesz. Vajon sikerül újra fellobbantaniuk a lángot,... több»
Szereplők: Edward Norton, Penélope Cruz, Olivia Wilde, Seth Rogen, Skip Howland