2026.07.12 16:38 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
4

Nem nagy durranás

Szerintem okosabb akart lenni ez a film annál, mint amilyenre sikerült. Egy négyszemélyes párkapcsolati lakásdrámát láthatunk Olivia Wilde rendezésében és főszereplésével, az ő párját Seth Rogen alakítja. A szereposztás csalogatott a moziba, mert ott van még Penélope Cruz és a hatszáz éve nem látott Edward Norton is. Hát nem sikerült az elvárásaimnak megfelelni, a nem különösen hosszú játékidő ellenére a második fele kifejezetten órára pillantgatós lett nálam annak ellenére, hogy a pszichológiai témájú intelligens drámákat kedvelem.

Egy 2020-as spanyol filmnek a remake-je ez (Sentimental avagy The People Upstairs, magyarul Szenvedélyes szomszédok címen találjátok meg), ránéztem annak is a trailerére az imént, és az előzetes alapján azt gyanítom, hogy az se volt különösebben átütő, fogalmam sincs, hogy mit láttak meg benne, amiért újragyártották.

Nem nagy durranás

Van egy megfáradt párkapcsolat, megszokásból vannak együtt és udvariasságból meghívják a felső szomszédot vendégségbe. A felső szomszédok nagy szexgépek és némi udvariaskodás után eléggé direkt és őszinte hangvételű beszélgetés bontakozik ki négyük között. A végére a lenti lakók rálátnak a kapcsolatuk behalt mivoltára, aztán mégis feltűnik a reménysugár. Hát ez így édeskevés és közhelyes is lett sajnos.

A színészek se nagyon bontakoztak ki, elpötyögtek a szerepükben, nem voltak nagy alakítások, talán a rendezőnő iparkodott a legjobban. Penélope Cruz riasztó plázanő külsőt kapott, nem is nagyon tudtam a film végéig se megszokni. Egynek úgy, ahogy jó volt, de a mozijegy árát nem érte meg szerintem.

71 Meghívás  (2026)

dráma | romantikus | vígjáték

Joe és Angela házassága válságban van. Amikor vacsorára hívják titokzatos emeleti szomszédaikat, az este váratlan fordulatot vesz. Vajon sikerül újra fellobbantaniuk a lángot,... több»

4