2023.09.05 22:13 Tonyka Olvasottság: <100x
2

Döcögő Demeter

Isten látja a lelkem, annyira szurkoltam, hogy jó legyen. A vámpíros téma kiemelt kedvencem, csak hát nincs értelmes darab jó ideje. Utoljára a Morbius és a Renfield volt keserű csalódás. Annyira jó lenne életet lehelni a horror eme szegmensébe.

Okés, nem sírnék, ha látnék pár jó szörnyest, baktériumost vagy invázióst a műfajban, de be kell érni a démonos-ördögűzős számomra kaptafa darabokkal. Az utolsó valamirevaló darab A sötétség 30 napja volt, és az 2007-ben volt. Még talán szódával elment Az ismeretlen Drakula, de nagyjából ennyi. A bemutatónak egész jó hangulata volt, így nagyon bizakodtam, hát nem kellett volna.

Döcögő Demeter

Az alaptörténettel nem lenne semmi baj. A sötét úr átteszi székhelyét Londonba, ennek az utazásnak lehetünk részesei. Hibátlanul hangzik, aztán mégis sikerült elrontani. Megvallom őszintén, nem igazán értem néha, hogy miért is fizetik a forgatókönyvírókat. Oké, természetfelettiről beszélünk, ebbe nem kell logika, a szabályok velünk vannak, mióta létezik Drakula históriája. Annyi logikátlan cselekményt összeírni, amennyi ebben a filmben van, már-már rekordnak számít. Felsorolni is nehéz lenne, hány ponton gyengélkedik az egész. A hajó legénysége láthatóan csupa fogyatékosokból áll. A jó doktor is csak töltelék, és próbál valamiféle gondolkodást imitálni, bár ne tenné. Ezer sebből vérzik minden reakció. A szereplőkkel nem lehet semmilyen formában azonosulni. Rendben, ne is kelljen, horror, akkor legalább ijesszenek jól meg. Ez sem sikerül igazán, köszönhetően a vinnyogva kucorgó béna CGI-Drakulának. Nem élnek a jump scare lehetőségével, legtöbbször lelövik egy bevillantással, vagy egyáltalán nem ijesztő a felbukkanása. Elképzelhető, hogy tetszeni fog az agykikapcsolós nézőknek, én nem tudom annyira lekapcsolni a villanyt, hogy ne bosszankodjak a sok sületlenségen. Valamiért nem akartak életszerű reakciók alapján vezetni a cselekményt. Így meg nem lehet komolyan venni, ráadásnak a látvány is hagy kívánnivalót maga után, ritka béna víziójú vérszívót láthatunk.

fantasy | horror

A történet Bram Stoker klasszikus, 1897-es Drakula című regényének egyetlen fejezetén, a kapitány naplóján alapul, és az orosz Demeter nevű szkúneren játszódik, amelyet azért... több»

2