2017.12.21 11:28 Artemisia Olvasottság: 138x
8

Nagyszerű rendezői teljesítmény

Ridley Scott végre ismét formában van, az Alien franchsihoz méltó eredetfilmet alkotott. Profi módon javította ki a Prometheusból hiányzó elemeket - bár szerintem a szériának szüksége volt egy sci-fi alapokon nyugvó,tudományos háttérre is. A forgatókönyv a franchise többi epizódjának stílusában zajlik, egy csapat terraformálásra váró bolygókat kereső tudós rádiójeleket fog egy közeli bolygóról, amely éppen alkalmas az emberi életre, jóval alkalmasabb, mint a célbolygó, ahová tartanak.A leszállás után nem sokkal elkezdi szedni az áldozatait az Idegen, a legénység nagy részének halála után pedig egy rázós menekülés után ismét szembe kell nézniük vele. Jól ki vannak aknázva a történetben rejlő lehetőségek, sokkal összeszedettebb forgatókönyv és rendezés jellemzi, mint a Prometheust.

A képi világ szemet gyönyörködtető, a vizuális effektek lenyűgözőek. A történet ráerősít a horrorisztikus elemekre is, a fertőzés lefolyása roppant kidolgozott és némileg megrázó is, és a további xenomorph támadások ábrázolásának minősége is megtartja ezt a magas színvonalat, a bolygóról való menekülés jelenete. A színészi játékok nagyon jók, a karakterek kidolgozottsága is jelentősen feljavult, David karaktere Ripley óta a legjobb a szériában. Jó húzás volt szembeállítani Walterral, kettejük találkozása nagyon érdekfeszítő morális kérdéseket vet fel.

Nagyszerű rendezői teljesítmény

Érdekes volt az eszmecseréjük az emberségről és a szeretetről. David szerint az androidok is képesek szeretni, mégis megöli Elizabeth-et, hogy kísérleteket folytasson rajta, azóta, hogy a nő megmentette és összerakta őt. Walter szerint mindent, amit az emberek iránt tesznek beléjük van programozva, és a szolgálat része, a film elején mégis feláldozza a kezét, hogy megmentse Denielst, később pedig az élete árán menti meg, vagyis tulajdonképpen Walter emberibb mint David?

horror | sci-fi | thriller

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és... több»

8