Mikor először láttam a filmet, azt kérdeztem: "Minek kellett ebből másfél órát csinálni? 10 perc alatt lemegy az egész." Most is azt mondom, hogy túl hamar lelövik a poént, vagy inkább túl rövid ideig tart a brutális áradat, de most már a cselekményre is figyeltem.
Hibának gondolom, hogy nem volt földrengés, amit állítólag még Afrikában is éreztek, és ez szerintem hibája a filmnek. De talán az egyetlen hibája. Emlékszem, hogy 2004 karácsonyán több napon keresztül ültem a tv előtt, és egyfolytában a híradókat néztem, annyira lenyűgözött, és egyben elborzasztott a cunami és ami utána volt. A sok bezsákolt test, a letarolt környezet, a hajók a házak tetején... És már akkor gondoltam, hogy mi az emberiség legnagyobb hibája, ami a filmből ki is derül.
Nincs olyan közös nyelv, amit mindenki beszél. Ha egy svéd felnőtt vagy tinédzser annyit ért angolul, hogy "oké", ott már gond van. Akkor mit várunk a thai paraszttól? Ez nem jó. Szerintem valahogy el kellene érni, hogy ha minimális szinten is, de az egész világon legyen egy olyan nyelv, amit mindenki beszél. Hiába akarunk a másiknak segíteni, ha nem tudjuk, mit akar. Lehet, azt hisszük, hogy segítünk, pedig csak ártunk vele. Mindegy, milyen az a nyelv, angol, mandarin, ruszki vagy más, de az ilyen helyzetek miatt kell lennie. Mert volt már ilyen azóta, és lesz is még bőven. És mindig lesznek külföldiek, akiket nem értünk.
A színészi alakítások tökéletesek, a két szülő hozza a tőlük elvárt minőségű játékot, a harmadik főszereplőnek pedig ez az első és eddigi egyetlen értelmes szerepe (legalábbis szerintem, mert nálam Pókemberként megbukott, és Nathan Drake-ként is meg fog, pedig még ki sem jött a film). De itt ő is csillagos ötös.

88 A lehetetlen (2012)
dráma | katasztrófafilm | thriller | történelmi
Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő... több»
Szereplők: Ewan McGregor, Naomi Watts, Tom Holland, Geraldine Chaplin, Samuel Joslin