Vélemény:

 

NA Törékeny boldogság

(1966)

Törékeny boldogság

 
ollókéz   2017.02.13 16:01
0

Az alap hozzáállásom ezekhez a régi magyar filmekhez egy kissé kritikus. Nem azért mert ne lehetnének jók filmográfiai szempontból, hanem mert egyszerűen úgy gondolom, hogy megtévesztőek. Amennyire életszerűek próbálnak lenni, annyira vannak eltávolodva az emberek valós problémáitól. Így gyakorlatilag nem is egy drámát látunk, hanem egy hígabb szappanoperát, amit gyakorlatilag rendre olyan színészek parádés alakításai mentenek meg, mint jelen esetben is Törőcsik Mari, vagy épp Bodrogi Gyula.

 
Péntek Nóra 2018.10.23 12:07
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.
 
Péntek Nóra 2018.10.23 12:14
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.
 
Péntek Nóra 2018.10.23 12:09
0

Attól, hogy véleményt “kell” írni, nem feltétlen kritikai pontok kiemelésére lehet gondolni. Ellenben a világ legtermészetesebb dolga, ha nagyon lent érezi magát valaki, kénytelen, valahogy feltornázni egy jobb érzelmi szintre. Erre egyik megfelelő eszköz a kritika, hiszen minnél inkább lejebb tolja valaki a másik munkát, jelen esetben a kritizáló, annál feljebb érezheti magát!
Amennyiben csak a színészek “paradéja” volt élvezhető számodra, akkor gratulálok, valamit már ki tudtál venni a filmből. Bár kétségtelen ettől lényegesen mélyebb tartalmat hordoz, dehát ez a film sem mindenkinek íródott, de mindenki kiveheti belőle a részet.