Vélemény:

 

73 Ahsoka

(2023)

Ahsoka

 
Timon   2023.08.23 16:39
0

Már ez az első két rész is elég volt, hogy jól meggyőzzön. Azoknak fog ez a legnagyobbat szólni, akik látták a Clone Warst és a Rebelst. Akik nem látták, ők is élvezik talán, de én mondom: ennyi felkészülést ez megér. Ebben átjöttek a Rebelsből egy csomóan élőszereplősbe, láthattuk a Lothalt, és easter eggekből nagyon nem volt hiány. Nagyon érzelmes volt ez a legalább másfél óra, sőt nem is sorozatnak érződött egy idő után, hanem egy rövidebb SW-filmnek. Első előzetese óta hatalmas lázban tartott ez, de Thrawn főadmirális felbukkanása annál inkább. Na jó, ez utóbbi igazából azóta, hogy a Mandalorian második évadában jelent meg Ahsoka élőszereplősben először, és kimondta a nevét. Szóval már régebb óta izgulhatunk, mint amikor bejelentették ezt 2020 decemberében. Az pedig, hogy vélhetően a messzi-messzi galaxison kívül van, az máris egy új fejezet az egész Csillagok háborúja univerzum történetében. Nagyon kíváncsian várom, mi lesz az elkövetkezendő részekben. Dave Filoni és csapata nagyon értik a dolgukat, és külön örültem, hogy Kevin Kiner a zeneszerzője ennek, aki már az animációs sorozatokét komponálta. This is the way. 10/10.

 
Timon 2023.09.13 21:40
1

Kiegészítő kritika:
Negyedik rész vége nagyon felhype-olós volt, de ez az ötödik rész mi volt! Jóságos Tervezőm, ez az év az eddigi legnagyobb kincsesbánya Star Wars-rajongóknak.
Clone Wars és Rebels-fanok előnyben. Mi tagadás, rendkívül kifizetődő az animációs sorozatok részleteiben legalább kicsit elmélyülni. Amit itt az ötödik részben láttunk, az elsősorban nekünk, a fentiek ismerőinek szolgált a legtöbb örömmel. És láthattuk Rexet élőszereplősben, a ryloth-i csatát, Mandalore ostromát, fiatal Ahsokát. Előző részben az óriás hiper űrgyűrűvel elugrottak egy másik messzi-messi galaxisba (de merész újítás ez 1977 óta!) plusz ebben a pyrgileket többet láttuk, és ahogy kapcsolatba lépett velük, és elindultak velük, reménykedve, hogy oda érkeznek, ahová a negyedik évad végén elhurcolták a csillagrombolót a fedélzetén Thrawn főadmirálissal és Ezrával. Most jön az egész másik legizgalmasabb része a hátralevő három részben.

 
Timon 2023.10.15 17:22
0

Utolsó három epizódról.
Végre debütált Thrawn főadmirális élőszereplősben! No meg egy csomóan mások: az éjnővérek, Ezra Bridger is visszatért... Annyira érzelmes volt, amikor Sabine-nal újra találkoztak! Voltak aztán valamivel később a Birodalommal keményebb csatajeleneteik, szuper izgalmas volt minden, főleg, ahogy igyekeznek feljutni a végén a Chimérára.
Annyi menő harcjelenet volt az utolsó részben (de voltak brutálisak is). Morgan és Ahsoka párbaja szépen megkoreografált volt, és a zombi-rohamosztagosok sem voltak azért túl gyengék. Csak hát itt sem találtak el mindent...
Végre Ezra (legalább) hazatért! Annyi év után végre láthatta a többi lázadót.
Már most nagyon izgalmas mi lesz Baylannel és Shin Hatival. Előbbihez találni kell valakit, aki eljátssza szegény Ray Stevenson helyett. Nem érte meg az Ahsoka bemutatóját. :( Mindenesetre szép volt, ahogy a mortisi istenek szobrainál volt a fináléjelenete ebben az évadban. A Leány szobra egy „kicsit” rossz állapotban volt, de ennek is megvan az oka, ahogy szerintem logikus, hogy Morály (az a bagoly) rendszeresen felbukkan Ahsoka közelében. Ahogy itt is megtette. Anakin Erőszellemének a jelenléte pedig az epilógusban azt sugallta, hogy minden rendben lesz. Ez a finálé nem lehet véletlen. Dave tudja, mit akar és mit csinál.
Biztos, hogy lesz második évad, ahol több szerepet kapnak ezek is, és ahogy Ahsokáék valahogy visszajutnak. Már nem lepődnék meg, ha az Erő valamilyen misztériumokkal teli módon juttatná vissza, mint például a Világok Közötti Világ, ahogy láthattuk az ötödik részben, milyen sima, de rejtélyes átmenettel lehet oda bemenni/bekerülni.
Dave Filoni Mandoverzum-záró filmje lehet simán a legnagyobb záró filmje egy Star Wars-korszaknak, ez pedig a legnagyobb mind közül. Kapcsolódik hozzá szorosan a Clone Wars, az eredeti trilógia...
Persze ahhoz még kell ennek a második évada, Mando 4. évad, Skeleton Crew, esetleg egy Rangers of the New Republic... Mindenesetre várós nagyon! Ez minden Star Warsnak az Infinity Warja lesz, hogy úgy mondjam. (Vagy Endgame-je...)
Ahogy Qui-Gon Jinn mondaná: I have no doubt of that.