Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a
A Corleone család irányítása Michael Corleone kezébe kerül édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési terület
A polgárháború idején a vadnyugaton játszódó történet főhősei ugyanazt szeretnék: pénzt. A Jó, aki fejvadászként keresi kenyerét, és a körözött bűnöző, a Csúf kiötölnek egy tervet, amivel pénzt
Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége
A 7 legjobb posztapokaliptikus sci-fi túlélőfilm, amit látnod kell a Kutya csillagkép előtt (vagy után)!
Csütörtöktől a mozikban a Kutya csillagkép, Ridley Scott új posztapokaliptikus sci-fije, amely Peter Heller 2012-es regényéből készült. Ha bírod ezt a műfajt, alább 7 filmet is bemutatunk, amit mindenképp látnod kell. A történet egy világjárvány után játszódik, amely az emberiség túlnyomó részét elpusztította, a túlélők pedig elszigetelt közösségekben próbálnak életben maradni. A főhős Hig, egy pilóta, aki egy kis repülőtér környékén él, és miközben kutyája, illetve egy másik túlélő társaságában próbálja fenntartani mindennapjait, egy rádióüzenet reményt ad arra, hogy talán máshol is létezik még szervezett élet. A posztapokaliptikus túlélőfilmek egyik legérdekesebb sajátossága, hogy ugyanazt az alaphelyzetet egészen különböző irányokba tudják elvinni Van, ahol fertőzés vagy világjárvány pusztította el a civilizációt, máshol nukleáris vagy környezeti katasztrófa után kell új életet kezdeni. A hangsúly azonban gyakran nem is azon van, pontosan mi történt a világgal, hanem azon, mi marad az emberből, amikor eltűnnek a megszokott társadalmi szabályok, intézmények és kapcsolatok. Ezek a filmek egyszerre lehetnek sci-fik, túlélődrámák, road movie-k, családi történetek vagy akár kamaradrámák is A Legenda vagyok egy magányos túlélő és egy fertőzött város története, a Finch egy ember, egy kutya és egy robot különös közösségére épít, Az út pedig egy apa és fia reménytelennek tűnő vándorlását követi. Az Életem fénye és a A túlélő a bizalom és az erőforrások kérdését helyezi előtérbe, míg a Z, mint Zakariás és az I Think We're Alone Now azt vizsgálja, mennyire bonyolult új kapcsolatokat építeni akkor, amikor alig maradt valaki a világon. Ha tehát a Kutya csillagkép után még maradnál egy kicsit az összeomlott civilizációk, magányos túlélők és törékeny remény világában, ezt a hét filmet érdemes elővenni. További friss hírekért és ajánlókért csak görgess lejjebb!
2026.08.26.A 10 legjobban várt új film, amit látni kell idén ősszel!
Már csak néhány nap van hátra az idei nyárból, legalábbis a naptár szerint. Abban biztosak lehetünk, hogy a szeptember, de talán még az október is meleg időt tartogat a számunkra. De abban is biztosak lehetünk, hogy jobbnál jobb filmek is várni fognak ránk az idei őszi szezonban. Össze is gyűjtöttünk tíz filmet, amiket szerintünk a legjobban várnak a rajongók. Régóta futó franchise, amelynek népszerűsége ugyan kissé hullámzó, de ettől még bizonyosan az ősz egyik nagy durranása lehet a mozikban Az éhezők viadala: Az aratás hajnala, amely november 19-én fog debütálni. A történet 24 évvel az Éhezők viadala saga eseményei előtt, és négy évtizeddel Az énekesmadarak és kígyók balladája után újra felidézi Panem világát. A film az 50. Éhezők Viadalának idején játszódik, amelyen az eredeti sorozatban Woody Harrelson által megformált Haymitch Abernathy is részt vett. Haymitch Abernathy később Katniss és Peeta mentora volt a 74. Éhezők Viadalán. Egy misztikummal átszőtt romantikus krimi, a Verity is jönni fog, méghozzá október 1-én. A féltékenység minden formájában gyilkos szenvedély. És nincs olyan szenvedély, amihez nem társulna valamennyi féltékenység is. Verity Crawford a legnagyobb, legsikeresebb írók egyike. Hozzá képest Lowen Ashleigh egy senki: a kezdő író mégis munkát kap sikeres pályatársánál, és odaköltözik a hatalmas birtokra, hogy a híres író nevében alkosson: szellemíró legyen. Lowen azonban nem elégszik meg azzal, amit vállalt. Munka közben felfedez valamit, ami valószínűleg Verity naplója, vagy egy készülő önéletrajzhoz szükséges jegyzete. Az írás hátborzongató, zavarba ejtő részleteket tartalmaz a nagy író férjével kapcsolatban is. Egy szörnyű, mocskos titokról tudósít. De mennyi lehet a valóság ebből? Mennyi az írói fantázia terméke? Kihez köti a fiatal írót igazi vonzalom, ki őszinte vele, és ki próbálja csak manipulálni? Élete legnagyobb lehetőségébe botlott? Vagy egy olyan szenvedély ragadta magával, amit már képtelen megfékezni? Ashleigh már egyáltalán nem tudja, mit gondoljon, vagy kinek higgyen. Igazi sztárparádéval kecsegtet az október 1-én érkező Digger. A Tom Cruise, John Goodman és Jesse Plemons főszereplésével készült film történetének középpontjában a világ leghatalmasabb embere áll, aki kétségbeesett küldetésre indul, hogy bebizonyítsa, ő az emberiség megmentője, mielőtt az általa előidézett katasztrófa mindent elpusztítana. Brad Pitt és J.K. Simmons főszereplésével jön szeptember 24-én A vadon szíve. Egy volt különleges műveleti katona és nyugdíjazott harci kutyája az életben maradásért küzd, miután katasztrofális repülőgép-szerencsétlenséget szenvednek az alaszkai vadon kegyetlen mélyén. A párosnak a zord terepen kell visszatalálnia a civilizációba, miközben megküzdenek az elemekkel és saját belső démonaikkal is. Az eredeti széria nem kicsit fáradt el a végére, de most mindent újrakezdhet A kaptár, amely szeptember 17-én érkezik. Az újragondolt történet középpontjában Bryan áll, az orvosi futár, akinek egy téli éjszakán lerobban az autója, és ő bekopog egy út menti házba, hogy segítségért telefonáljon. De segítség helyett valami egészen mást kap. Egy zavaros, teljes káoszba fulladó éjszakán keresztül kénytelen az életben maradásáért küzdeni, miközben a szörnyűségek hihetetlen tempót diktálnak körülötte, neki pedig sejtelme sincs róla, hogy miért pont őt választották, miért pont őt üldözik, és hogy került bele ebbe az egészbe. Az első részt imádtuk, szeptember 10-én pedig már itt is az Átkozott boszorkák 2.. Boszorkányok? Rögtön nyilvánvaló. Bűbájosak? Persze. Átkozottak? De nagyon! A felmenőik évszázadok óta közeli kapcsolatban állnak a nem evilági tudományokkal, és a két, egymástól nagyon különböző, mégis összetartó lánytestvért két bolondos nagynéni neveli egy ódon, titkokkal teli házban. Minden igézetes lenne…s Csak meg vannak átkozva: nem lehet férfi az életükben, mert akit megszeretnek, az meghal. Ők viszont nem nyugszanak bele a sorsukba. Boszorkányok, az igaz, és amerre lépnek, varázslat veszi körül őket, de azért van valami, ami nagyon hiányzik az életükből: a szerelem. És ők mindenféle mágiára hajlandóak érte. Egy horror, az Agyagpofa is jönni fog, méghozzá október 22-én. Szörnyű alászállás: aki egykor Hollywood fénylő csillaga volt, abból bosszúszomjas szörny lehet – erről szól a történet, amelynek főszereplője elveszíti önmagát, eltűnik belőle az ember, elkopik legféltettebb érzése, a szerelem, és titokzatos tudományos kísérletek egy hátborzongató, sötét világba juttatják. Garantáltan sokakat érdekelni fog a Social Reckoning - A hálózat ára mondanivalója, a film október 8-án érkezik. Egy pillanatunk sincs már nélküle. De nem csak mi használjuk őt, ő is használ minket. Ezért kell tudnunk, hogyan működik, és mi a célja. Ha van célja egyáltalán. A megtörtént esetet feltáró filmben Frances, a Facebook egyik fiatal mérnöke megkeresi a Wall Street Journal újságíróját, mert olyan dolgokat tudott meg, amiket, úgy érzi, nincs joga elhallgatni. A jó ügy érdekében csalni, kémkedni és hazudni is hajlandó. Ketten együtt mennek végig azon az egyre veszélyesebbé váló úton, amelynek az eredménye egy megrázó és hatalmas botrányt okozó cikk lett a közösségi háló legféltettebb titkairól. A videojátékok népszerűsége évtizedek távlatában is töretlen, ám a belőlük készült eddigi filmek egyike sem volt túl jó. Most viszont az új Street Fighter kiköszörülheti a csorbát október 15-én. A film tiszteletben tartja a 90-es évekbeli klasszikus ütögetős, gombnyomogatós szellemét, miközben a rajongók új generációjának is remek szórakozást ígér. 1993-ben járunk, a két elidegenedett utcai harcos, Ryu és Ken Masters újra visszaszáll a csatába, amikor a titokzatos Chun-Li beveszi őket a következő Világ Harcosa Versenyre, az öklök, sorsok és indulatok véres összecsapására. De a királyok csatája mögött halálos összeesküvés áll, ami arra kényszeríti őket, hogy szembeszálljanak egymással és a múltjuk démonjaival. Mert ha nem, akkor GAME OVER! A végére pedig egy közönségkedvenc karaktert hagytunk, akivel mindig mindenki rokonszenvezett, és akinek az állandó bénázását fél évszázad alatt sem lehetett megunni. Most saját egész estés filmet kap, szeptember 24-én jön a mozikba a Prérifarkas visszavág. Az ACME Megakonszern termékei állandóan cserben- és helybenhagyják a prérifarkast, miközben kitartóan próbálja becserkészni Kengyelfutó Gyalogkakukkot. Prérifarkas Vili egyszer csak besokall és felkeresi az óriásplakátról mosolygó ügyvédet, akit azzal bíz meg, hogy képviselje őt egy ACME elleni perben. A kilátástalan küzdelem során a prérifarkas egy eddig ismeretlen oldalát ismerhetjük meg, és bekukkanthatunk a kulisszák mögé, a rajzfilmfigurák irigylésre nem méltó életébe is. További ajánlókért és friss hírekért csak görgess lejjebb.
2026.08.25.