Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

legújabb vélemény

Más szemszögből megvilágítva teljesen másképp fest tábori élet, és itt nem a nyári táborok, vagy a koncentrációs táborokról van szó. A fogolytáborokról nem igazán készült film pedig az is elég szörnyű megrázkodtatásokat okozott az emberekben. A17-es fogolytábor ezt tárja elénk. Közel sem nevezhető emberségesnek amit a film bemutat , mégis játszi könnyedséggel, szarkazmussal és humorral tálalja. Nagyon, nagyon jó a film. Nincs tele akcióval nem ármánykodik túl sokat csak egyfajta kritikai szemmel görbe tükröt mutat a fogolytáborokról. Fricskafilmnek is nevezhetném. Nekem nagyon tetszett.

 
JcWh   2019. 02. 07.

Ambivalens mégis szuperül működő háborús dráma

Billy Wilder és William Holden kettőse mindig garancia egy jó filmre (Alkony sugárút, Sabrina, Fedora) és ez a 17-es fogolytábor esetében sincs másképp. Az osztrák származású Wilder húzott egy merészet és nem sokkal a II. világháború vége után rendezett egy olyan filmet, amely egyszerre vicces/szatirikus és halálosan komoly is. Olyan könnyedén figurázza ki a németeket és magát a háborút, mintha ezek a szörnyűségek már nagyon rég történtek volna, pedig akkor ez még élénket élhetett minden ember tudatában. Ma már kevésbé hat innovatívnak és főként viccesnek a történet vígjáték része, habár néha azért egy-két jelenet mosolyt csalhat a néző arcára. Wilder csak a film arányait rontotta el egy kic... több»


 
szucszoli   2018. 02. 01.

Kicsit le vagyok döbbenve, hogy ma ehhez a színvonalhoz képest az amerikaiak mennyire nem tudnak jó ízléssel háborús filmet csinálni! Szinte kizárólag telibezummolt elszörnyülködő arcú színészekkel és hullahegyekkel próbálnak hamis, elcsépelt és izzadtságszagú drámát eladni (pl. Fury). Ehhez képest ez a film pont azzal tud igazán megnyerő lenni, hogy a színészek minden gesztusa és vele együtt ez az egész kis társaság együttműködése és konfliktusai egyaránt szerethető és azonosulható. Tágabb nézőpontból tekintve egy színpadi kamarát látunk, aminek nagyon jól működik a belső dinamikája. Valahol ez az oldott és helyenként bensőséges hangvétel egy olyan állapotot mutata be, ami át van itatva valamiféle Remény Rabjai szerű áthallással, hogy bár még nem ért véget a háború, de már fél lábbal mégis kint vannak belőle.

 
TPetty   2016. 04. 27.

Kiváló film, nagyon jók a karakterek és Wilder igazi mestermunkát végzett a rendezői székben!

 
tomtom   2015. 07. 24.

Pontosan ott humoros és pontosan ott drámai ez a film, ahol azt a helyzet megkívánja. Nagyon ott van minden téren; szerintem a háborús filmek között az egyik alappillér.

A film összbevétele 10 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1982-ben készült hozzá az első szinkron a Pannónia Filmstúdióban. (iszdb.hu)

(TB)
 

Az erősen alulfizetett William Holden a film sikere és az Oscar-díj elnyerése után függetlenítette magát a Columbia és a Paramount filmstúdióktól és elkövetkező filmjeiben korábbi fizetésének többszörösét kezdte megkeresni.

(JcWh)
 

A film óriási sikert aratott a mozikban, az USA-ban 10 millió dolláros bevételt ért el a mozikasszáknál.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.