N/A
A kanyaron túl

A kanyaron túl

A kanyaron túl
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
4
Képek (4)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy utazás története ez a film, emberi viszonyok horizontális és bensők vertikális metszésében. A megértés és a meg-nem "értettség útifilmje". Emberi pszichékre összpontosít, mégis megkerülhetetlen tényező a környezet. A drogos lány körül egy alternatív zenei világ körvonalazódik, ahol a művészi kifejezésnek rituális eleme a drog. A másik oldalon pedig az egyház jelenik meg, amely aggodalmasan tekint a pap egyéni kezdeményezéseire. A szakralitás és a rítus párharca ez a film. A monolitikus pap és a határhelyzetek közt vergődő lány egymásra találása, mert a szélső pontok vonzzák egymást. Szerepjátékok sora ez a film, filmszínház - színházfilm. A bizalom, a biztonság keresése a tét.

Rendező: Dér András
Ország: Magyarország
Premier: 2000.11.30.
Bubik István
Szabó Győző
Bubik István
 
2017.07.27 szanko

legújabb vélemény

Egy eléggé elfelejtett magyar filmről van szó. Egy katolikus pap drogos fiatalok csoportján próbál segíteni. A drogosok világának bemutatása nem túl tolakodó, Bubik István játéka pedig kiemelkedő. A környezeten kívül fontos szerepe van a belső vívódá... Több

0
 
2015.12.24 jannniisscem

Bubik István alakítása engem egyszerűen lenyűgözött, nagyon átélt az egész, a karaktere rettenetesen jól ki van dolgozva. Bár dramaturgiailag nekem egy picit kidolgozatlan a film, de annyi baj legyen.

0
 
2015.09.20 panhnedy

Engem a történet nagyon megérintett. A kábítószer függőséget még sosem láttam így ábrázolni egy filmben, és nagyon jó, hogy pont egy magyar alkotás teszi mindezt. Szerintem méltatlanul elfeledett mű. Csakis ajánlani tudom.

0