Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
94

A máltai sólyom (1941)

The Maltese Falcon
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 09. 03.

legújabb vélemény

Közhelyeket lehetne most írkálni,de minek? Klasszikus! Ezzel azt hiszem,mindent elmondtam,plusz szerintem benne van a filmtörénelem legjobb ötven filmjében!

 
dailyfilmsan   2018. 12. 30.

Egy nagyon temperamentumos filmről van itt szó. Nem rajongok a régi filmekért mert lassan indulnak be az események és túl dramarikusak és színpadiasak. Ez a film viszont meglepett. Megvannak a régi filmekre vonatkozó jegyei viszont fel véltem fedezni, hogy ezeket próbálják kiforgatni és parodisztikus megjegyzéseket tenni rájuk. Ez különösen tetszett a filmben. A Krimi és kaland keveredése nagyon jót tett a filmnek külön-külön elég unalmasra sikeredett volna de így kiegyensúlyozott lett az egész. A krimi része vitte előre a cselekményt a kaland jegyek pedig fenn tartották az érdeklődést. Szerintem nagyon élvezhető klasszikus. Megér egy megtekintést.


 
Milanman   2016. 02. 11.

A "film-noir"...nem is kell ennél több. Filmtörténelem.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Fantasztikus film noir - ahogy a nagykönyvben meg van írva. Okos, csavaros történet, remek filmezési stílus, remek ritmus, a saját szabályai szerint élő (anti)hős és a bomlasztó femme fatale...

 
adamkatka   2016. 09. 14.

Időtálló örök klasszikus, Humphrey Bogart egyszerűen szédületesen jó színész, igazi karakter. Ezt a filmet mindenkinek legaláb egyszer látni kell, de akár többször is. Izgalmas, mozgalmas, minden perce leköti a figyelmet.

 
A máltai sólyom időtálló remekmű, aki még nem látta, sürgősen pótolja, ha jót akar magának! több»
 
Hetvenöt évvel ezelőtt, 1941. október 3-án mutatták be New Yorkban John Huston elévülhetetlen, máig hivatkozási pontként szolgáló klasszikusát: A máltai sólyom a később pazar karriert befutott magándetektív-mozik első nevezetes képviselője. Joggal mondhatjuk, hogy az olyan későbbi remekművek, mint a Murder, My Sweet (1944); A nagy álom (1946); a Kínai negyed (1974) mind-mind A máltai sólyom köpönyegéből bújtak elő. több»

A film összbevétele 3 862 960 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 31. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Peter Lorre kedvenc filmje a sajátjai közül.

(rbernadett)
 

Sydney Greenstreet és Peter Lorre első közös filmje, amit további 9 követett.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.