74% 45 szavazat
Ágnes, az Isten báránya

Ágnes, az Isten báránya

Agnes of God
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
26
Szereplők (26)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
5
Díjak (5)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy kolostorban egy törékeny nővér azt állítja, szűznemzéssel hozta vilgára gyermekét, aki azonban életét vesztette. A rendőrség a halott csecsemő miatt felfigyel az ügyre. Miriam Ruth főnővér magára akarja hagyni Agnest, azonban a pszichológus, Dr. Martha Livingston a fiatal nő segítségére kel.

(hp)

Rendező: Norman Jewison
Forgatókönyvíró: John Pielmeier
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 1985.08.21.
 
2021.01.15 krisszi11

legújabb vélemény

A 80-as években egy igazi csoda lehetett ez a film. Még most is tartja magát. Képes több, mint egy koncepciót végigkövetni, megvannak a vicces pillanatai, gyönyörű felvételekkel van tarkítva, remek a szereposztás, a dráma és a párbeszédek is intenzívek.

0
 
2015.06.12 mártilány

Elgondolkodtató film, nem éppen könnyű tematikával. Csodálkozom, hogy nem sokat hallani róla. Bár gyerek voltam még, amikor megjelent, hamarabb is találkozhattam volna vele. Egy nagyon jó film.

0

A film összbevétele 25 627 836 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Annak ellenére, hogy Jane Fonda karaktere láncdohányos, a színésznő 10 évvel a film forgatása előtt leszokott. Így a filmben Fonda nád cigarettát szív, amiben nincs mérgező anyag, nincs benne dohány és nincs az egészségre kedvezőtlen hatással, olyanoknak készül, akik le szeretnének szokni a dohányzásról. Szerző: rbernadett

#2
 

A Főtisztelendő Anyát, Miriam Ruth nővért eredetileg Geraldine Page játszotta a Broadwayn. Később Page lemondott a film verzió főszerepéről Anne Bancroft kedvéért. Bancroftot később Oscar díjra jelölték a filmben nyújtott alakításáért, azonban a sors iróniája, hogy a díjat, nem ő, hanem Geraldine Page kapta abban az évben az Út az ismeretlenbe (1985) főszerepéért. Szerző: rbernadett

#3