Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
NA

Még egy nap az élet (2017)

Another Day of Life
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
Gríz   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

Engemet elsősorban a gyönyörű rajzolása ragadott meg, és csupán másodsorban a történet. És bár maga a sztori is lebilincselő, szerintem mégiscsak az animáció az, ami nagyon ott van a szeren. Csakis ajánlani tudom!

 
Ákos Varga   2019. 01. 23.

Még egy nap élet - Levelek Angoláról

A friss Európai Filmdíjas dokumentum-animációs hibrid sikerrel helyezi bele a nézőt egy történelmi krízishelyzetbe, és még az objektivitás teljes hiánya sem árt neki. Fontos, hogy készüljenek olyan filmek, mint a Még egy nap élet. Egyfelől, ez a lengyel-spanyol-német-belga-magyar koprodukcióban gyártott alkotás a közelmúlt történelmének egy olyan szeletét mutatja be, mely, bármennyire is van közel hozzánk időben, kevéssé lehet ismert, hiszen például a magyar történelemkönyvek is maximum egy keretes bekezdést szentelnek neki. 1975, Angola: ebben az évben Portugália, mint gyarmatbirodalom megszűnt létezni, így polgárháború bontakozott ki a dél-afrikai országban a Szovjetunió által támogatott MPLA és az USA-barát UNITA, valamint az FNLA hívei között, mely lényegében egy új államszerkezet megalapozásáról szólt. A konfliktus a vasfüggöny ledőléséig a hidegháború fontos hadszíntere is volt egyben, ám a harcok egészen 2002-ig tartottak. Raúl de la Fuente és Damian Nenow rendezők az összetűzések kezdetére kalauzolnak, és egy lengyel újságíró, a háborús tudósításai nyomán ismertté vált Ryszard Kapuściński szűrőjén keresztül vezetik be a nézőt az angolai polgárháború poklába. A Még egy nap élet félig dokumentumfilm, félig pedig animációs alkotás: a múltban játszódó jelenetek vannak meganimálva, ezeket pedig mesteri vágásokkal olyan doku-betétek szakítják meg, melyekben a korábban rajzol... több»


 
azurou   2019. 01. 24.

Szemkápráztató film lett a Még egy nap élet egy rendíkvül eredti történettel és ehhez illő megvalósítással. Kell hozzá egy kis nyitottság, de ha ez megvan, egy egészen parádés filmélményben lesz részetek. Szerintem egész egyszerűen kihagyhatatlan!

 
A Még egy nap élet Angola kevésbé ismert helyzetét tárja elénk egy jellegzetes, animációs és dokumentumfilmeket vegyítő stílussal, feldolgozva Ryszard Kapuściński lengyel újságíró egyik művét, mindezt fantasztikus dinamikával és kreatív kivitelezéssel, anélkül, hogy összeroskadna az alatt a teher alatt, amelyet magára vállalt. A háború borzalmait és az újságírás morális-etikai kérdéseit tárja elénk, ötvözve a valóságot a mágikus realizmussal, egyfajta videoesszéként. több»
 
A film első fél órájában még nem tudtam, mi szükség az animációra, mivel semmi olyat nem láttam, ami indokolta volna, és amelyet ne lehetett volna mozgókép formájában megvalósítani. Majd ahogy haladunk előre az időben és egyre jobban megmártózunk a borzalmakban, úgy válik egyre szürreálisabbá is az animáció stílusa, a készítők egyre jobban teret engednek szabad asszociációiknak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.