Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%

Még egy nap az élet (2017)

Another Day of Life
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
Gríz   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

Engemet elsősorban a gyönyörű rajzolása ragadott meg, és csupán másodsorban a történet. És bár maga a sztori is lebilincselő, szerintem mégiscsak az animáció az, ami nagyon ott van a szeren. Csakis ajánlani tudom!

 
Paulo-Varga   2019. 01. 23.

Még egy nap élet - Levelek Angoláról

A friss Európai Filmdíjas dokumentum-animációs hibrid sikerrel helyezi bele a nézőt egy történelmi krízishelyzetbe, és még az objektivitás teljes hiánya sem árt neki. Fontos, hogy készüljenek olyan filmek, mint a Még egy nap élet. Egyfelől, ez a leng... teljes kritika»


 
azurou   2019. 01. 24.

Szemkápráztató film lett a Még egy nap élet egy rendíkvül eredti történettel és ehhez illő megvalósítással. Kell hozzá egy kis nyitottság, de ha ez megvan, egy egészen parádés filmélményben lesz részetek. Szerintem egész egyszerűen kihagyhatatlan!

 
A Még egy nap élet Angola kevésbé ismert helyzetét tárja elénk egy jellegzetes, animációs és dokumentumfilmeket vegyítő stílussal, feldolgozva Ryszard Kapuściński lengyel újságíró egyik művét, mindezt fantasztikus dinamikával és kreatív kivitelezéssel, anélkül, hogy összeroskadna az alatt a teher alatt, amelyet magára vállalt. A háború borzalmait és az újságírás morális-etikai kérdéseit tárja elénk, ötvözve a valóságot a mágikus realizmussal, egyfajta videoesszéként. több»
 
A film első fél órájában még nem tudtam, mi szükség az animációra, mivel semmi olyat nem láttam, ami indokolta volna, és amelyet ne lehetett volna mozgókép formájában megvalósítani. Majd ahogy haladunk előre az időben és egyre jobban megmártózunk a borzalmakban, úgy válik egyre szürreálisabbá is az animáció stílusa, a készítők egyre jobban teret engednek szabad asszociációiknak. több»