89% 42 szavazat
Mennyire szerettük egymást

Mennyire szerettük egymást

C'eravamo tanto amati
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
6
Képek (6)
Videók
Érdekességek
1
Díjak (1)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Gianni, Antonio és Nicola a II. világháborúban partizánként harcoltak, és barátok voltak. A háború végén azonban a nézetkülönbségek és a nők miatt elválnak az útjaik, de a véletlennek köszönhetően időnként összetalálkoznak. Hármójuk sorsának alakulását követi nyomon a film az 1940-es évek közepétől a 70-es évek elejéig.

(Filmbarbár)

Rendező: Ettore Scola
Ország: Olaszország
Premier (HU): 1980.03.20.
Nino Manfredi
Stefano Satta Flores
Stefania Sandrelli
Vittorio Gassman
Aldo Fabrizi
 
2022.08.02 Filmbarbár

legújabb vélemény

Elcseszett illúziók: az olasz baloldal kiábrándultsága az 1970-es években

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ettore Scola idehaza ritkán játszott – és talán kevéssé is ismert – tragikomédiája az olasz baloldaliak egy nemzedékének kiábrándultságáról mesél, rámutatva arra, hogy a világmegváltó terveket dédelgető emberek is csak jelentéktelen porszemmé degradá... Teljes kritika

1
 
2016.08.12 marklar

Nem állítom, nekem kellett egy pici türelem ahhoz, hogy végig tudjam ülni, de szerintem egészen megérte. Nem mondom, hogy életem legnagyobb filmes élménye, de az biztos, hogy nem bántam meg.

0
 
2015.10.30 UmpaLumpa

Számomra ez a film nagyon kellemes volt, nem csak a könnyed humora miatt is, hanem mert a történet egészen rabul ejtett. Nem gondoltam volna, hogy régen is ilyen remekbe szabott forgatókönyvvel találkozhattak az emberek. Szerintem érdemes megnézni mindenképpen.

0