75% 42 szavazat
Őrült, nem elmebeteg

Őrült, nem elmebeteg

Crazy, Not Insane
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film Dorothy Otnow Lewis törvényszéki pszichiáter kutatási eredményeit mutatja be, aki a gyilkosságok pszichológiai hátterét vizsgálta.

(qwer)

Rendező: Alex Gibney
Író: Alex Gibney
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2020.03.18.
Dorothy Lewis
Dorothy Lewis
Dorothy Lewis

KULCSSZAVAK

 
2020.11.23 lollipopp

legújabb vélemény

Azt jelezném előre, hogy ha valakit nem érdekel ennyire mélyen a sorozatgyilkosságok pszichológiai/pszichiátriai háttere, akkor az unatkozni fog rajta - de am úgy ez egy kiváló munka a témában.

1
 
2020.10.02 achyles77

Alex Gibney-nek vannak ennél sokkal erősebb dokumentumfilmjei is, úgyhogy a munkásságát ismerve ez egy picit csalódás volt - ennek ellenére műfajában és a témájában kiemelkedően jó film.

0
 
2020.07.26 UmpaLumpa

Dokunak nem éreztem elég objektívnek a filmet, érződött benne egy alap elfogultság a főszereplő iránt, de ez legyen a legnagyobb baja, tényleg. Kicsit szakmai, úgyhogy aki bulváros tartalomra számít, az csalódni fog.

0
 
(2021. 04. 17.)
Nem született gyilkosok
Miért gyilkol valaki? Mitől válik valaki sorozatgyilkossá? Egyáltalán milyen ítéletet hozzon a bíróság egy emberi szörnyeteg ügyében, aki áldozatait különös kegyetlenséggel ölte meg? A halálbüntetés az igazi megoldás? Ilyen kérdéseket feszeget az HBO dokumentumfilmje, az Őrült, nem elmebeteg. Több