52% 21 szavazat
Dandin György, avagy a megcsúfolt férj

Dandin György, avagy a megcsúfolt férj

Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Dandin György, a módos paraszt mindenáron be akar házasodni az előkelő Lükeházy családba. A közjegyzőnél kötelezi magát, hogy évi 100 aranyat fizet a szülőknek Lükeházy Angyalka kezéért. Az asszonyka azonban már a nászéjszakáján sem engedi be hálószobájába, és később is csak számláit fizetteti vele, miközben ravasz szolgálók segítségével férje orra előtt kacérkodik az ifjú Klitanderrel. Az egész család összefog Angyalka erényességének igazolására és a férj csúffá tételére. Dandin György elkeseredésében végül beugrik a tóba, de ennek a vize is csak bokáig ér.

Forgatókönyvíró: Molière, Várkonyi Zoltán
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1955.12.01.
 
2017.10.20 matyas

legújabb vélemény

Nagyon jópofa volt az egész, erre végképp nem számítottam. Azt gondoltam, hogy valami rémunalmas, vontatott történettel állok majd szemben, de ehhez képest egy nagyon is szórakoztató film. Csakis ajánlani tudom! :)

0
 
2016.02.02 lexlutor

Nekem őszintén szólva egy kissé túlságosan bohókás volt ez a történet. Értem, hogy vígjáték, de ez a fajta humor szerintem nagyon idejétmúlt, már ha csak a film idejét tekintjük, akkor is. Egyszer érdemes megnézni, de nem lesz maradandó élmény, szerintem.

0