64% 48 szavazat
Exodus

Exodus

Exodus
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
6
Díjak (6)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

1948, az önálló zsidó állam megalakulásának éve. Az ENSZ szavazás eredménye attól is függ, hogy miként alakul a térség politikai arculata. A harcnak erről az időszakáról, egyik lényeges eseményéről szól a film, melynek színhelye Ciprus. A sziget brit fennhatóság alatt áll, ide érkeznek az áttelepülők, akiket alkalmi táborokban helyeznek el, s nem engedélyezik továbbhaladásukat az anyaországba, Palesztinába. Ekkor a táborba érkezik egy zsidó aktivista, aki zsidó kapcsolatait felhasználva, ciprusi segítséggel megszervezi a behajózást. A hajót az Exodus névre keresztelik. Az Egyesült Nemzetek Választmánya megszavazza Palesztina felosztását és az angol csapatok kivonulását. Most már nem… Több

Rendező: Otto Preminger
Író: Leon Uris
Forgatókönyvíró: Dalton Trumbo
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1960.12.15.
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
Lee J. Cobb
Paul Newman
Paul Newman
John Derek
 
2017.02.06 danda115

legújabb vélemény

Egyáltalán nem vonzott, hogy háborús filmet nézzek, ami a hatvanas évek Amerikájában készült. Általában nagyon macsósra van véve a figura és kevésbé lélektani. Ebből a szempontból ez a film kellemes csalódást volt. Ajánlom mindenkinek!

0
 
2016.12.07 philboy

Egy kissé heroikus és idealisztikus, ami történetet illeti meg a hangulatot. Egyébként parádés, nagyon akció dús film. Érdemes eredeti szinkronnal megnézni, akkor átütőbb a hatása.

0

A film összbevétele 21 750 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1960-ban.Szerző: dulkap

#2