56% 24 szavazat
Hintónjáró szerelem

Hintónjáró szerelem

Hintónjáró szerelem
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Balaton-parti község szövetkezetének vezetősége mindenhová hintón jár, hogy bosszantsa Peczölinét, az egyéni gazdálkodó úrhatnám feleségét. Bár Peczöliék és a téesz között viszály dúl, Vilma, Peczöli lánya és Berci, a téesz-elnök fia szeretik egymást. Peczöli belépne a szövetkezetbe, ha az nem ellenezné almanemesítési kísérleteit. Egy pesti professzorhoz megy szaktanácsért. Végül a szüreti bálra betoppanó professzor, s Terka keresztanyám, a párt titkárnéja jóvoltából minden elrendeződik. Peczöli belép, Peczöliné hintóba ül, a fiatalok egybekelnek. Csak a lovak bokrosodnak meg.

Forgatókönyvíró: Urbán Ernő
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1962.06.28.
 
2019.10.09 HitGirl

legújabb vélemény

Engem kicsit zavar, hogy van benne egy csomó erőltetett dolog, amiről érződik, hogy a népművelés címszó alatt bele kellett kerülnie a filmbe. Ez amúgy majd minden ötvenes évekbeli filmben hátborzongatóan ott húzódik a rengeteg profin megcsinált, felvett jelenet mögött és sminkek alatt.

0
 
2016.06.22 kasztni

A gyönyörű balatoni tájakon forgatták, Szigligeten, Györökön. sajnos azóta már sok minden hiányzik a tájból, de azért még mindig nagyon megvan a hangulata.

0
 

Berci Szirtes Ádám, Farsang professzor Pécsi Sándor.Szerző: seamandarin

#1