Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Hófehérke és a hét törpe (1937)

Snow White and the Seven Dwarfs
Filmadatlap
 
36
Szereplők
52
Vélemények
15
Képek
3
Videók
Hófehérke és a hét törpe

Galéria (15)

Videók (3)

 
Timon   2022. 07. 21.

legújabb vélemény

1

Ezzel kezdődött a Disney mesevilága. Nagyon aranyos és lelkes kezdés volt, tagadhatatlanul igazi Walt Disney-klasszikus. Az ilyen mesékben volt a legtöbb igazi alkotói készség, mondom ezt úgy, hogy (többnyire) az élőszereplős változatok is azért bejö... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Igazi Disney klasszikus, nagyon szerettem gyerekkoromban és nagyon szép a grafikája, a dalok is jól csengnek benne.

 
Bogi87   2016. 05. 28.

1

Kedvenc gyermekkori Disney rajzfilmem. Legalább 100X láttam már.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

0

Nagyon aranyos és csodálatosan szépen megrajzolt mese. Gyerekként iszonyatosan sokszor láttam. A Disney első meséi között van és a legjobbak között is.

 
JRD   2022. 03. 13.

1
Minden ezen múlt...

Talán kevesen tudják, de anno Walt Disney mindenét feltette az első egész estés rajzfilmre. Nem volt egyetlen ember sem (még felesége sem), aki hitt volna a produkció sikerében. A tét tehát nemcsak a hírneve volt, hanem a vagyona is. A rajzfilm elkészítéséhez még jelzálogot is vett fel. Hogy korát meghazudtoló látnok volt, az nem vitás. Hogy a Hófehérke és a hét törpe (az eredeti történetben 10 törpe szerepelt) mind a mai napig a legnézettebb Disney-animáció. Minden bizonnyal. Az 53-as számú Grimm-meséből talán a világon ez a legismertebb. A Hófehérke és a hét törpe alapmű. Ha úgy tetszik, kultfilm. Remekül kidolgozott, csodás zenével, kedves és szerethető törpékkel és állatokkal. Talán ez volt az a rajzfilm, ami megalapozta a Disney-filmek színvonalát és hangulatát (egészen a nagy váltásig, mely minőségi romlást hozott a Disney-produkciókban). A két évig tartó megfeszített munka meghozta gyümölcsét. Manapság több ilyen rajzfilm kellene. Mert valljuk be, hogy egy csihi-puhit bárki össze tud tenni, de egy lelket megszólító mozit már csak kevesen. Szóval! Nézd meg, hogy miért is a legek lege! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2017. 04. 14.

0

Egész estés mese, remek dalokkal. Minden karakter meg van benn, ami egy tipikus mesében megvan és jóvá teszi azt. Jó és gonosz, rossz és csúf.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Hihetetlen módon csodálatos ez a mese. Korát meghazudtolóan eszementül jó. Remek dalokkal van tarkítva és a története is egyaránt szórakoztató fiúknak lányoknak.

A film összbevétele 418 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Egy másik lehetséges valóság: Vannak/voltak feltételezések, hogy a törénet főhősét egy szintén élt Margaretha von Waldeck-ról mintázták, aki sokkal korábban élt, mint Sophia. A XV. századi legenda szintén jó alap lehetett a feltételezések szerint a történet megírásához. A lány mosthoaanyja, Katharina von Hatzfeldt(aki szintén nagyon hiú asszony volt) a fiatal, szépségében lassan kiteljesedő leányt elküldte a brüsszeli udvarba, ahol 21 éves korában Margarethat megmérgezték, aki ekkorra már a spanyol koronaherceg (II. Fülöp) szeretője volt. (Felesége nem lehetett, mert vallási különbségeik miatt nem nézték jó szemmel a lehetséges házasságot, hiszen a nő protestáns volt.)

(JRD )
 

Az eredeti Grimm mese Hófehérke és a hét törpe címmel 1812-ben jelent meg a Gyermek- és családi mesék kötetükben.

(JRD )
 

A valóságban a Lohr mellett voltak olyan veszélyes vidékek, ahol rablók garázdálkodtak. De a bányákban is dolgoztattak olyan embereket, akik az átlagnál alacsonyabb termetűek voltak. A Lohr vidéke egyébként híres az almáiról. Bármerre megy, néz az ember, mindenfelé almaligetekbe botlik.

(JRD )
 

A valóság: 1725-ben egy tükörgyár tulajdonosnak született egy lánya. A Sophia nevet adta neki az apja. Szeretett neje halála után újranősült és bizony sikerült egy hiú, gonosz asszony hoznia a házba, aki mostohán bánt ura édesgyermekével. Maria Sophia von Erthal bárónő szép nővé cseperedett, de élete nem volt mesébe illő. Korán megvakult és életét 71 évesen a világtól elzárt apácaként fejezte be.

(JRD )
 

A valóságban bizony élt egy Lohr am Main közelében (észak-bajorországi területen) egy család, kiknek története sok hasonlóságot mutatott.

(JRD )