Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68

Sushiálmok (2011)

Jiro Dreams of Sushi
Filmadatlap
 
23
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Sushiálmok
 
Miska bácsi   2019. 07. 04.
Japán életfilozófia egy falatban

Jiro bácsi tipikus munkamániás japán férfi, aki elfelejtett nyugdíjba menni. Az elhivatottságán és szakértelmén keresztül bemutatkozik a tradicionális japán életfelfogás, a családi kapcsolatokba is betekintést nyerhetünk, és közelebb kerülhetünk ahhoz, miben is rejlik a világ egyik legművészibb gasztronómiájának koncepciója. Meg elültet a fejünkben egy szusiálmot, hogy mi is meglátogassuk Ginza egyik alagsorában a helyet, és a gatyánkat is otthagyjuk pár falatért a világ egyik legjobbjának tartott szusijából.

 
bbozsi   2019. 11. 16.

Végig érdekes, megkapó, amennyire lehet szeretni egy iszonyatosan pici szeletét a világnak. A harmomikus, tiszta mozdulatok mellé 'jé, ez ilyen egyszerű' gondolatok érik a nézőt, mégis pont azt érti meg, hogy a tökéletesség lehetetlen. Japánban járva csomó szemcse visszajött a filmből, nagyon erős magyarázóereje van egy annyira más kultúráról.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.