Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Szent Johanna - Jeanne D'Arc (1928)

La passion de Jeanne d'Arc
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Maria Falconetti
Maria Falconetti
Maria Falconetti

Videók (1)

 
Deku   2017. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Szerettem volna azt mondani, hogy remek lett ez a film de nem, ez két katasztrófa volt. Nem tudta hozni azt a szintet amit kellett volna. Nekem nem tetszett.

 
dps   2015. 05. 01.

1
Misztikus lelki portré

A Szent Johanna a megpróbáltatás órájában ad bepillantást egy szent lelkébe. A film több mint dráma, több mint életrajz, s több mint hiteles dokumentum: a film egy lelki portré, csaknem misztikus portré egy krisztusi lélekről, aki részesült Krisztus ... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 08. 15.

0

Egy örökbecsű klasszikus! Carl Theodor Dreyer 1928-as Jeanne d'Arc című némafilmjével örökre beírta magát a filmtörténetbe.) Egy igazi koncepciós per máig is megrendítő filmrevitele csak képi eszközökkel. Bámulatos teljesítmény, hogy már akkor is mi ... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

0

Nagyon hatásos némafilm. Végig leköt. A közelik nagyon jól eltaláltak, akárcsak a karakterek arcai. A zene pedig tényleg erőteljes. Ajánlom.

A film összbevétele 21 877 dollár volt (imdb.com).

 

A film kapcsán ne felejtkezünk el Máté Rudolfról sem, aki ennek a remekműnek az operatőrje volt. 1898–1964 között élt és működött. Krakkóban született, amely város akkor az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott, ezért félig-meddig magyar származásúnak is tekinthetjük. Operatőrként is jelentős volt, azonban később filmrendezőként is nagyszerű filmeket (D.O.A - Holtan érkezett, Union Station, stb.) készített.

(Berto49)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A teljes film másfél év alatt készült el.

(rbernadett)
 

Egyetlen színészt sem sminkeltek ki a forgatás során, ezzel is megőrizve a hitelességet.

(Bogi87)
 

Bár Maria Falconettié a mozitörténet egyik legfontosabb alakítása, soha többé nem játszott filmben.

(dittee)