Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
71

Lovaskatonák (1959)

The Horse Soldiers
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Lovaskatonák
 
JcWh   2019. 06. 06.

legújabb vélemény

Hollywoodi titánok összecsapása

Idén 60 éve mutatták be John Ford westernjét, amiben az 50-es évek két legnagyobb hollywoodi sztárja, William Holden és John Wayne szerepel. Egészen biztosan nem ez a legjobb klasszikus western film, illetve Holdennek és Waynenek is akadnak jobb filmjei, de az a tény, hogy ők ketten egy vásznon jelennek meg, önmagában filmtörténeti jelentőségűvé emeli a filmet. Amennyire eltér a két sztár által játszott karakter jellege, annyira hasonlított egymásra a két színész a való életben. Holden és Wayne is egészen fiatalon, 20 éves koruk körül keveredtek bele a filmiparba komolyabb színészkedési tapasztalat nélkül, mindketten 1939-ben robbantak be igazán a filmes köztudatba (Holden első filmjével rög... több»

 
Dan   2018. 01. 25.

Nem épp a legismertebb John Ford, de ettől függetlenül igazán izgalmas és hangulatos film. Félő volt, hogy ugyanaz a kaptafa, mint a legtöbb film ebből a korszakból, és még ha nem is hozott semmi újat a műfajban, mégis egyedi a maga nemében.


 
WaldyxMan   2017. 03. 06.

Hát, sajnos nagyjából tudtam, mire számítsak ennél a filmnél és nem is alakult másképp. Én nem szeretném megkérdőjelezni Wayne tehetségét, de szerintem ezt a karaktert számtalanszor elsütötte már. Nagyon sajnálom, hogy ennyire benneragadt ebben a szerepben, mert sokkal többre is képes lett volna, még ennél is.

John Wayne
John Wayne
William Holden
John Wayne
John Wayne
John Wayne
John Wayne
Constance Towers
William Holden
Constance Towers
John Wayne
Constance Towers
 
Ha az ember lánya egy westernfüggő apukával él egy háztartásban, akkor bizony John Wayne filmeken nő fel, akár tetszik neki, akár nem. több»
 

Miközben William Holden a munka végeztével azonnal elhagyta a forgatási helyszínt, John Wayne egy-két órára a helyszínen maradt és autogramokat osztogatott, beszélgetett a helyi fiatalokkal.

(JcWh)
 

Általában a John Ford rendezte filmekbe újonnan érkező színészek váltak a rendező haragjának célpontjává, azonban William Holden esetében ez nem így történt. Ford tisztelettel bánt a sztárral, de azért rajta tartotta a szemét.

(JcWh)
 

A forgatás egy részében William Holden influenzás volt.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.