80% 36 szavazat
Pepita kabát

Pepita kabát

Pepita kabát
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
11
Szereplők (11)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Takácsné két lánya közül először az idősebbet, Terit akarja férjhez adni. Őt azonban nem érdeklik a vidéki kérők, kikéri a hozományát és felutazik Pestre, ahol egy penziót kínálnak megvételre. A tulajdonos mindent elkövet, hogy eladja a csőd szélén álló intézményt, de az egyik lakó, aki beleszeret Teribe, meg akarja akadályozni, hogy a lányt becsapják. Ellopja a pepita kabátot, amelyben ott lapul a vételár.

Rendező: Martonffy Emil
Forgatókönyvíró: Segesdy László, Szilágyi László
Ország: Magyarország
Premier: 1939.11.30.
Latabár Kálmán
Latabár Kálmán
 
2022.01.10 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Nem minden jó, ami régi

Nyilván egészen más értékelést kapna ez a film a maga korában, de ma már úgy érzem, csak nosztalgiából adjuk rá a sok csillagot. Valójában egy elég fantáziátlan történet számos ellentmondással, és ezt még Latyi játéka sem tudta megmenteni.

0
 
2017.11.28 Berto49

1940-es, néha bohózatba átmenő vígjáték Latabárral és Kiss Manyival. Berky Lili fantasztikusan modern színésznő volt, játéka ma is teljesen életszerű. Elég rossz a kópia, állítólag ez az egyetlen megmaradt példány.

0
 
2017.10.19 ollggaalek

Szerintem kell hozzá egy kis türelem, a cselekmény ugyanis nem annyira pörgős. De megéri türelmesnek lenni, mert nagyon kellemes a hangulata, igaz a poénok ma már nem szólnak akkorát, mint régen szólhattak, de egyszerűen imádni való a film.

0
 
2014.11.24 Stiff

Nagyon nagy kedvencem ez a korszak a magyar filmgyártásban, ráadásul Latabár Kálmán alakításai szerintem rendre zseniálisak, az ő karakterei mindig színt visznek bármilyen filmben, és az alakításai pedig képesek megtartani az egész filmet.

0
 

Irodalmi kutatók szerint ennek a filmnek a forgatókönyvét Rejtő Jenő írta, csak '40-ben már – az életbe lépett zsidótörvények miatt – más nevén kellett futnia az alkotásnak.Szerző: Fikatours_blogger

#1