67% 27 szavazat
Szűts Mara házassága

Szűts Mara házassága

Szüts Mara házassága
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
15
Szereplők (15)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Radnóti Szűts Gábor, egykori főispán, özvegy ember, visszavonultan él kúriájában. A házat dirigáló rokonnak, Lili néninek legfőbb gondja, hogy az idősebbik leányt, a szép Marát férjhez adja. Hargittay Bálint báró, főispáni titkár udvarol épp Marának, amikor a pesti nevelőintézetből kicsapott Kornélia megérkezik. Mara a családi kriptában, nagynénje sírjánál ismerkedik meg a szomszéd földbirtokossal, Simaházival. Tőle szerette el hajdan Mara nagynénjét, Katalint egy olasz festő, majd az asszony öngyilkos lett. Féltékenység, félreértés, párbaj árán rendeződik a múlt, Simaházi Tamás elnyeri Mara, Balázs pedig Kornélia kezét.

Forgatókönyvíró: Júlianna Zsigray
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1941.12.19.
 
2019.10.21 Berto49

legújabb vélemény

Tisztességes feldolgozás helyett állandó danolászás

Serdületlen koromban válogatás nélkül faltam a könyveket. Így került hozzám Zsigray Julianna kötete is, aminek két folytatását is elolvastam. Irodalmi ízlésem akkor még kialakulatlan volt, tetszettek is a kötetek. Ma már hasonlókat véletlenül sem vennék a kezembe. Próbát tettem a filmmel, de a rendező, Kalmár László valóságos operettet csinált belőle. Lehet, hogy a korízlésnek ez kellett, de nekem túl sok volt. Az alig élvezhető és kiszámítható habkönnyű történeten túl csak a szereposztás volt számomra élvezhető. Szörényi Éva nyomokban emlékeztetett a regény legszimpatikusabb figurájára, Ko(rnéliá)ra, Simor Erzsi pedig kellően ábrándos volt, mint a címadó hősnő. Minden tiszteletem Páger Antalé, de ez az alakítás méltatlan volt hozzá. A film szerintem erős jóindulattal csak nagyon gyenge három csillaggal értékelhető.

0
 
2015.09.29 csenge

Már a színészek miatt is érdemes megnézni, a történet is bájos és kedves.

0
 
2017.05.20 Zsombi

Ez aztán egy igazi, ízig vérig magyar film, mindenestül, már az alapötlet is teljesen ott van a szeren.

0
 

Zsigray Julianna (1903–1987) azonos című regénye alapján. A könyvnek van két folytatása is; "Utolsó farsang" (1934) és "Marci" (1936).Szerző: Berto49

#1