Perfect Blue (1997)

Pâfekuto burû

Sabnock Sanatory   2021. 02. 06.

Egy nagyon jó és érdekes anime. Erotika, misztikum horrorelemekkel tarkítva, tökéletesen előadva. Satochi egyik legjobb munkája, ami elvisz minket az álmok és az ébrenlét egy fura egyvelegébe. Alapmű.

elekm90   2019. 03. 23.

Nagyon jó pszicho-thriller a rajongásról és a médiáról. Satochi Kon teljesen egyedi látásmóddal bírt, nagyon kár érte. A "rendezés" is zseniális (pl. egy közeledő autó fénye és a rivaldafény közötti átmenet), viszont az én ízlésemnek néhol az elvontsága kicsit sok volt. 8,5/10

gyjudit   2019. 06. 03.

A film csodálatosan megragadja és végsőkig kihasználja az animációt, mint médiumot. Ehhez hasonló jeleneteket nehéz lenne élő szereplőkkel úgy megoldani, hogy az ne legyen nevetséges. Itt azonban elmosódnak az álom, a hallucináció és a valóság határai.

Bernie   2016. 07. 01.

Inkább a történet az, ami jelen esetben számottevő, maga az animáció kicsit elnagyolt. Másodszor biztosa nem nézném meg.

Domino   2016. 12. 02.

Az alapötlet érthető és egyszerű, a legjobb amit kínálni tud, az pedig a kiváló anime-s atmoszféra. Nagyszerűen lavíroz az álom, a valóság és a skizofrénia világai közt...

wolfflow   2015. 08. 23.

Fenomenális Pszicho Thriller! Satoshi Kon legjobb filmjének mondják. A bárányok hallgatnak elbújhat.

A film összbevétele 444 329 dollár volt (imdb.com).

Eredetileg élőszereplős filmként akarták elkészíteni, de a gyártás megkezdése előtt több támogató visszalépett, ezért animációs formátumba helyezték át.

(Miska bácsi)

Nagy hatással volt a film Darren Aronofsky-ra. Meg is vette a film jogait, hogy később felhasználjon témákat és konkrét jeleneteket a filmjeiben (Fekete hattyú, Rekviem egy álomért).

(Miska bácsi)