N/A

Cikkek

Cash
2025/05/14

Értékelés: 0.7/10
A harcosi létforma korántsem csak a harcokból állt
Milyen lehetett a drámai helyzeteken túl egy szigorúan nevelt, kemény képzést kapott, és magas erkölcsi értékek nyomán élni próbáló "bushi" hétköznapja?
Amikor gyakorta látszattevékenységet végzett, vagy olyan munkát, amely messze nem töltötte ki egy napját. Van egy magyar mondás, miszerint egy katona "lenge magyarban" is katona. Na, a szegény szamurájoknak még az sem jutott a bambuszházak hálószobáiban. De attól még emberek maradtak, jó és rossz tulajdonságokkal. Nagy különbség, a mai életformától jócskán eltér, hogy náluk a hétköznapok unalmát teljesen váratlanul a társadalmi szinten elvárt kötelességek követte egy váratlanul lecsapó kemény konfliktus során. Akkor bizony a harcosnak helyt kellett állnia az írott és íratlan előírások szerint egy olyan élethelyzetben... amibe bele lehetett pusztulni. A szamuráj úgy élt, a békeidő sem adott felmentést alóla, hogy az élete bármikor véget érhet. Tehát az anyagi és az erkölcsi dolgai mindig maximálisan rendbe kell legyenek a családja és a klánja érdekében. Ilyen "derült égből villám" konfliktusba kerülnek a film hősei.
Akit érdekel, az alábbi linken tovább kutakodhat, mi sült ki mindebből. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.