Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89

Virradat (1927)

Sunrise: A Song of Two Humans
Filmadatlap
 
33
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Virradat
 
NorbiP   2017. 03. 12.

Nem gondoltam volna, hogy egy némafilm ilyen érzelmeket képes kiváltani az emberből. A filmet egy mesterműnek tartom, és tudom ajánlani bárkinek, aki nem allergiás a régi és/vagy némafilmekre.

 
batukán   2015. 12. 30.

Nemrég tudtam meg, hogy ebben a filmben Gérard Depardieu anyai nagyapja a főszereplő. Csak érdekességként. Nekem a szélfútta tengeren látványosan kikötött csónak tetszik a legjobban :-)


 
dps   2015. 05. 05.

Murnau, a német rendező (pl. Nosferatu) Hollywoodba ment, hogy elkészítse ezt a briliáns mesét egy házaspárról, akiknek kapcsolatuk egy nagyon sötét időszakát élik át éppen. Egy csábító nő kihasználja a gyengeségük e pillanatát, és megpróbálja rávenni a férjet, hogy ölje meg feleségét, adja el a farmját és szökjön meg vele. Mialatt a film bemutatja, amint a férj egy szörnyeteggé válik, fel-feltűnnek a házasság fontosságának ragyogó és emellett komikus pillanatai is, amelyek végül a feszültséggel teli befejezésben állnak össze. Filmtörténeti szemőpontok alapján is érdemes megnézni, mert számos olyan újdonságot használ a rendező, amiket eddig nem, vagy csak nagyon primitív módon használtak a filmkészítés során.

J. Farrell MacDonald
Janet Gaynor
George O'Brien
Janet Gaynor
George O'Brien
Janet Gaynor
George O'Brien
Janet Gaynor
George O'Brien
George O'Brien
Janet Gaynor
 
Egy remek film, amely minden erénye ellenére a Nosferatu árnyékában maradt, adjunk neki bátran egy esélyt, Murnau ezúttal sem fog csalódást okozni!
9/10 több»
 

A filmet az USA-ban és Mexikóban forgatták le, összesen 6 helyszínen.

(Bogi87)
 

A New York Times egyik kritikusa, Mordaunt Hall azt nyilatkozta, hogy a Virradat nem más, mint mestermű.

(Bogi87)
 

Friedrich Wilhelm Murnau rendező a német expresszionizmus kiemelkedő alakjának számított.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.